Sunt divortat si copiii au fost incredintati sotiei. Ea a plecat in strainatate lasandu-mi copiii, dar nu stiu cand si daca mai vine. Pana cand se vor lamuri treburile, exista o modalitate, alta decat hotararea judecatoreasca, mai rapida vreau sa spun, de incredintare provizorie a copiilor?
Va multumesc!
Dar, daca copilul ar fi incredintat tatalui, prin hotarare definitiva si irevocabila, ar fi nevoie si de acceptul mamei pentru ca minorul sa plece intr-o excursie, in strainatate? (cu scoala)
Dar sa fie incredintare si nu autoritate comuna cu locuinta la tata.
Cat despre cazul anterior, as vrea fata dar nu ma duc ca ma vor da afara... cum dovediti in instanta ca v-ar fi dat afara daca ati fi facut efortul sa mergeti sa va vedeti copilul? Cat de bine considerati ca va arata lenea asta de deplasare la copilul dv., chiar inutila de-ar fi, in fata unui judecator?
Am vazut ca vi s-a sters un mesaj, dar va raspund la el. Ce martori pot sa spuna ca v-ar fi dat afara dar nu s-a intamplat pentru ca nu ati fost acolo? Nu se admit marturii pe ce s-ar fi intamplat daca... ci doar pe ce s-a intamplat efectiv.
Forumul nu e o porcarie, aici se implica oamneni care, gratuit, incearca sa va indrume pe un drum; in cazul de fata, incercam sa va determin sa mergeti sa va vedeti copiulul..
Sigur ca mai erau si alte chestiuni in fara de acesta, dar acest aspect va face sa pierdeti mult in instanta. Puteti sesiza Autoritatea tutelara privitor la conditiile copilului. Venituri trebuie sa aiba parintele care il creste pe copil, nu mama/vecina sau unchiul.
Va raspundem si noi in limita timpului pe care il avem, dupe programul de serviciu, in timpul liber; astea nu tin loc de consultatii juridice, asa cum spune si regulamentul forumului si, sigur, clar trebuie sa consultati un avocat, corect.