Buna dimineata. Am o firma de produse.
Pentru am-i atrage clienti am fost incantat sa fac contract pe un an de zile cu MLM-ul Lyoness, caruia trebuie sa-i dau 1% din vanzarile mele deoarece in contract imi promite ca-mi va aduce clienti si mai mult, trebuie sa scad preturile cu 1-5% pentru a-mi atrage clientela.
Acesti clienti sunt asa numitii clienti Lyoness deoarece atunci cand cumpara de la firma mea prezinta la caserie (separat de banii sau cardul bancar cu care cumpara) si un card Lyoness cu un cod de bare, cumparaturi ce se inregistreaza in baza de date, si astfel contractul incheiat intre mine si MLM-ul Lyoness este justificabil.
Problema este: cred ca am fost inselata deoarece acest MLM m-am facut sa cred ca mi-a adus clienti si ca acest contract incheiat intre parti este justificabil. De fapt vanzarile mele sunt aceleasi (uneori chiar mai mici sau cu putin peste medie) si mai trebuie sa dau si 1% din profitul meu acestui MLM.
Cum s-a intamplat? Am prins la caserie niste xeroxuri cu coduri de bare luate dupa niste carduri Lyoness si cand un cumparator, care nu avea card Lyoness, venea si cumpara ceva de la firma mea, ceea ce cumpara acest cumparator intra in contul cardului Lyoness al altuia care are acest card si care probabil ca in ziua aia nu a facut nici-o cumparatura. Am uitat sa spun ca un cumarator Lyoness nu poate prezenta cardul Lyoness la mai mult de 3 cumparaturi/zi de la firma mea. Si astfel am eu clienti cu card Lyoness. Mishto, nu?
Cum demonstrez eu ca sun inselat si ca de fapt acest MLM ma face sa cred ca am clienti?
Depuneţi plângere la parchet, prezentaţi toate probele pe care le deţineţi pentru a vă susţine afirmaţiile , constituiţi-vă parte civilă pentru a recupera prejudiciul .
Vroiam sa spun ca aceasta afacere cu acest MLM este cea mai inteligenta teapa care 'lucreaza' pe doua fronturi: ori pacalirea patronului pe care il face sa creada ca i se aduc clienti (cum am aratat mai sus) ori pacalirea in masa a membrilor de la baza piramidei, care sunt adusi in stare sa cumpere de la patron in nestire si fara trebuita si sa inscrie dupa ei alti membrii, bineinteles in avantajul membrilor de la varful piramidiei care sunt de fapt initiatorii, masonii acestui MLM, si a patronului caruia ii creste profirul.
Cum sunt pacaliti membrii de la baza piramidei, numiti si primi? Pai acestia sunt indemnati sa aduca cat mai multi membrii pe care ii inscriu si care se numesc directii lor (pentru inscrierea fiecarui direct primul trebuie sa scoata 2 euro per formular de inscriere), care acestia la randul lor inscriu alti membrii care se numesc indirectii primilor. Primii si indirectii nu se vor intalnii niciodata mai ales ca indirectii pot fi inscrisi de directi din alte tari deoarece acest MLM este la nivel mondial. Si cum primii nu pot verifica si nici dovedii numarul indirectilor lor, indirectii pot trece ca membrii la cei din varful piramidei acestei afaceri, si astfel acestia isi cresc bonusurile pentru faptul ca au adus clientii patronilor cu care au incheiat contractul. Astfel daca eu, ca prim de la baza piramidei, am inscris 10 oameni pe contul meu, iar acesti 10 oameni au inscris la randul lor cate 10 de fiecare eu practic am adus firmei 110 de membrii directi si indirecti insa pe cei 100 de indirecti nu ii voi intalnii niciodata si de aceea acest MLM ii vor trece in contul 'mai marilor' care au infiintat MLM-ul si intr-un final eu raman doar cu 10 membrii fara sa am vre-un merit ca acesti 10 membrii au inscris la randul lor alti membrii intr-u prosperitatea afacerii.
Cum fac (cum facem) sa-i dau (sa-i dam) in judecata pentru inselatorie?
Contract mlm
ContSters56278
Mi-a fost prezentat un sistem MLM (firma straina asociat in SRL romanesc)prin care se faciliteaza membrilor obtinerea de reduceri de pret prin cumparaturi ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividend
ella2389
Buna.
Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai ... (vezi toată discuția)
Judecata
dflorin3
Buna ziua.
Prietena mea lucreaza intr-un magazin de electrocasnice...foarte renumit la noi.
Problema este urmatoarea:
Anul trecut in Decembrie 2013,la o ... (vezi toată discuția)