avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIZARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIZARE

In Școala noastră se află o d-nă profesor care a fost angajată cu contract de muncă pe perioadă determinată (01.09 1997- 31.12.2004) si incepând cu 01.01.2005 nefiind angajată a avut un contract de asigurare socială încheiat cu Casa de Pensii a județului Brăila beneficiind de indemnizatie pentru cresterea copilului până la vârsta de 2 ani.
As dori să știu dacă perioada în care a primit de la Casa Județeană de Pensii indemnizație pentru creșterea copilului se consideră vechime în muncă și în învățământ .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 17 Octombrie 2012
Care este exact acea perioada despre care faceti referire?
01.01.2005-01.09.2006
Perioada respectiva nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat pentru pensie ...
Multumesc frumos de răspuns !
Și încă o întrebare:
A fost angajată în felul următor :
* 01.09.1997- 31.12.2004 - contract de muncă;
* 01.01.2005- 01.09.2006- contract cu CJ.P.-Brăila ( indemnizație pentru creșetrea copilului);
* 01.09.2006 până în prezent -contract de muncă perioadă nedeterminată.
Întrebarea mea este următoarea: Beneficiază de spor fidelitate, chiar dacă a avut acea întrerupere pentru concediu îngrijire copil ?
Menționez că la data de 01.09.2012 are o vechime în învățământ de 13 ani și 4 luni
Sporul de stabilitate se acorda pentru o vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani.

Anexa 5 din Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant - Metodologie de Calculal drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant

2. Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant alina_34 alina_34 Buna ziua. Am si eu o nelamurire la care nu am gasit raspuns. Din 1 septembrie 2000 lucrez ca profesor in invatamant. Incepand cu data de 14 ianuarie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Vechimea in invatamant DanaGeorgescu DanaGeorgescu As dori sa aflu cum se calculeaza vechimea in invatamant deoarece sunt total nelamurita.Am fost incadrata in anul 1997 la o scoala,absolvind facultatea,fara a ... (vezi toată discuția)