Buna ziua
Am o Intreprindere Individuala ce are ca obiect de activitate "4771 Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate" cu sediul social in Sv, dar doresc sa deschid un punct de lucru in Is. In acest caz m-ar interesa sa stiu la care Administratie a Finantelor are trebuie sa depun declaratiile fiscale anuale, cea din Sv sau cea din Is. Autorizatia de functionare se obtine de la autoritatile din Sv sau din Is. Va multumesc!
Inregistrarea la registrul comertului a punctului de lucru se face la registrul comertului pe raza caruia societatea isi are sediul social inregistrat si tot de acolo se ia si certificatul oonstatator aferent punctului de lucru.
Din localitatea unde exista faptic punctul de lucru se ia autorizatie de functionare de la Primarie.
Cat priveste partea contabila nu stiu.
Dupa inregistrarea deschiderii punctului de lucru la Registrul Comertului, in conformitate cu prevederile art. 74 Cod procedura fiscala, contribuabili care infiinteaza sedii secundare (se includ aici si puncte de lucru), au obligatia declararii acestora la organul fiscal in termen de 30 zile de la data infiintarii. Organul fiscal competent este dat de prevederile legii nr. 273 din 2006 privind finantele publice locale (art. 32 alin. 7), respectiv, daca aveti sub 5 angajati declaratia de inregistrare a punctului de lucru se depune la organul fiscal unde aveti sediul social, daca aveti peste 5 angajati, inregistrarea punctului de lucru se face atat la organul fiscal unde aveti sediul social, cat si la organul fiscal competent teritorial unde ati deschis punctul de lucru.
Sa inteleg ca ulterior si Declaratiile 220 si 200 se vor depune la organul fiscal unde am sediul social? (mentionez ca nu am angazati; doar eu ) sau e valabil doar pentru declaratia de inregistrare a punctului de lucru?
Va multumesc pentru lamuriri!