avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere Sediu Secundar(punct de lucru)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere Sediu Secundar(punct de lucru)

Buna ziua,

Sunt detinatorul unui teren unde as dori sa amplasez un chiosc, o casuta de genul celor amplasate in zona Unirii.Sediul social al firmei este in Bucuresti , iar pe acel teren as dori sa deschid un punct de lucru unde voi comercializa bauturi racoritoare,pop-corn, bere , inghetata , sandvis-uri etc .
De pe site-ul ORC am aflat ca trebuie sa depun un dosar cu - cerere, hotararea AGA , declaratia pe propria raspundere, dovezi privind sediul secundar.
As dori sa stiu : - Am ales codul CAEN 4781-comert cu amanuntul al produselor alimentare,bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete .Este ok acest cod?
- Imi trebuie pt acesta activitate aviz sanitar, sanitar veterinar ?
-Imi trebuie aviz de la primarie?
- Pe acest teren nu este construit nimic, dar mi s-a spus ca imi trebuie dovada existenta constructie pt punct de lucru. Imi trebuie autorizatie de la primarie ca sa construiesc un chiosc ??

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 22:33, 21 Februarie 2010
Cu siguranta raspunsul la toate intrebarile d-voastra este DA.
Faceti asa cum se cere prin aceasta procedura!
După înregistrarea la O.R.C., aveti obligaţia de a declara organului fiscal competent, în termen de 30 de zile, înfiinţarea sediului secundar. Declaraţia privind sediile secundare se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al societatii dvs., însoţită de copii după dovada înregistrării la O.R.C., după hotărîrea adunării generale de înfiinţare a punctului de lucru, dovada de spaţiu şi codul unic de înregistrare. În cazul în care punctul de lucru înfiinţat este în alt judeţ (sector, in cazul dvs.) faţă de sediul social al societăţii şi la punctul de lucru respectiv numărul angajaţiilor este mai mare sau egal cu cinci, declararea punctului de lucru se face prin completarea formularului 060 „Declaraţie de înregistrare fiscală/declaraţie de menţiuni pentru sediile secundare“.
Firma are un punct de lucru aflat in alt judet decat domiciliul fiscal, si inca nu are 5 angajati. Mentionez ca puctul de lucru s-a inregistrat la Reg. Comertului. Ce declaratie depun, in termen de 30 de zile de la inregistrarea punctului de lucru? cea privind sediile secundare, fara obligatii de plata, la organul fiscal unde firma are domiciuliul fiscal?Cum trebuie sa procedez in situatia in care dupa depunerea declaratiei nr. de salariati va fi mai mare de 5? multumesc.
Dati declaratie pe propria raspundere care va fi trimisa pentru obtinerea avizelor sanitar, sanitar-veterniar, ITM si pomperi.
Va trebuie autorizatie de constructie de la primarie.
La finante apar si salariatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare infiintare punct de lucru la finante Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. La infiintarea unui nou punct de lucru, ce declaratie trebuie depusa la finante si ce documente trebuie s-o insoteasca pe aceasta? (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru corinachivu corinachivu Va rog mult sa ma ajutati, cu textul de lege, potrivit caruia punctul de lucru cu minim 5 salariati, aflat in alt judet decat sediu social al firmei, trebuie ... (vezi toată discuția)
Sediul secundar- declararea punctului de lucru fifi53 fifi53 infiintarea unui sediu secundar care nu are obligatii fiscale ( fara angajati) trebuie anuntat la administratia fiscala teritoriala ,? cu declaratia 060 ? (vezi toată discuția)