avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere barou 2013
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere barou 2013

Buna ziua,
O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din concurenti?!
Avantaje EI: mai ne iau vreo patruzeci de miliarde de lei vechi. Avantaje NOI: nu intrerupem invatatul (si sperantele).
Haideti sa initiem un nou topic: examen admitere barou (iarna) 2013.
Multumiri.
Si eu am aceiasi intrebare, din care Cod de procedura civila vom da examenul?

Stie cineva de unde putem afla, ca daca suni la UNBR , nimeni nu stie nimic, te trimit sa urmaresti ce se va publica pe site -ul UNBR care stiu ca publica regulamentul cu 1 luna zile inainte de incepere inscrieri sau data examen admitere, parca.

Poate va posta cineva aici, care afla o informatie oficiala referitor la examenul de barou sept 2013, din materia noului sau vechiului Cod de proc civ se va da, si tare i-as multumi.


Dupa logica mea, eu cred ca se va da vechiul Cod de procedura civila pt stagiari ( totusi l-au studiat proaspetii absolventi, timp de 4 ani si nu le poti cere sa il invete in cateva luni pe cel nou, ca a intrat el acum in vigoare cu mari insistente si greutati, mai ales ca el se aplica doar proceselor incepute dupa 15 Martie 2013)

Ma mai gandesc ca la examenul pt definitivi poate da subiecte din noul cod de procedura civila insa ...poate un subiect sau bibiografia de studiu sa cuprinda numai cateva aspecte din noul cod procedura.

La fel ma gandesc ca se va da examen tot din vechiul Cod civil si doar actul juridic din noul cod civil, pt ca la fel, ma gandesc la studentii la Drept care au invatat vechiul cod civil. Trebuie sa treaca 4 ani de zile de studiu si aplicare a noului cod civil, ca sa poti sa ceri la examen Barou sa il stie un proaspat absolvent de Drept. Parerea mea...

Insa am constatat ca la noi in tara logica nu are de-a face cu legea si cu aplicarea ei, de foarte multe ori
Buna maria1

La INM se va da conform noului cod civil, tot, iar pe procedura civila o parte pe vechi, alta pe nou.
Atasez minuta:
[ link extern ]

Anul trecut Baroul si INM-ul au avut din tematica de civil aceleasi modificari: doar actul juridic si aplicarea legii civile in timp pe NCC, restul pe vechi.
Deocamdata eu ma ghidez dupa aceasta tematica pana se vor hotari si cei de la UNBR sa afiseze ceva.
La INM vor fi scoase anumite institutii.Nu-mi fac mari sperante pentru Barou ca vor scoate ceva.
Spor!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Lorelai84, utilizator
Buna Lorelai84,

mersi pentru raspuns si pt link-ul cu minuta. Da si eu astept sa vedem daca se va publica ceva pe UNBR referitor la Bibliografia pt examen barou 2013, chiar sper sa aflu de pe acest site acest aspect.

Am dat examenul in 2012 Octombrie insa eu nu m-am pregatit din timp cu invatatul si incerc sa o iau anul asta mai din vreme, stresul este foarte foarte mare in preajma examenului iar cei care au luat chiar s-au apucat din timp cu studiul materiei din ce am aflat de la persoane care au luat.

Se pare ca Baremul la fiecare materie, este o mare problema dupa parerea mea.

Eu propun sa discutam si despre metode de invatat, cred ca cu totii avem o problema aici. Daca stie cineva pe aici cateva metode de invatat.

Spunea cineva aici ca nu trebuie sa iei pauze de la studiu mai mari 2,3, 4 zile.

Si eu sunt de aceiasi parere

Spor la invatat si tie!:)
Sunt doua topicuri cu Barou 2013 si e destul de greu de urmarit discutiile pe ambele.
La mine va fi prima data cand dau la Barou.Am incercat la INM in vara, am picat si m-am lecuit de stilul grilelor gen Udroiu.
Metode de invatat: depinde ce i se potriveste fiecaruia.Unii invata mergand si cu voce tare, altii citind de o mie de ori paragraful respectiv, altii auzind informatia si isi inregistreaza cursurile pe un suport electronic si il asculta tot timpul, altii subliniaza cu diferite culori.
Ideea este sa nu faci pauze mari, sa citesti in fiecare zi cate ceva, chiar daca nu ai parcurs tot ce ti-ai propus, sa memorezi codurile (din pacate la a memora nu am alta idee decat a invata tot aproape pe de rost) si mai ales, cheia, sa tot repeti ca altfel uiti.La partea cu repetatul am mari probleme si eu pentru ca nu am timp si nu imi ajunge timpul orice as face. Am observat ca pierd anumite informatii care sunt vitale si incerc sa-mi fac timp si de repetat.
La barem ma abtin.Mai ales la OEPA unde se noteaza si cu 0,15 un punct sau subpunct.Acolo e durere.Dar sa ajungem pana acolo!
Spor mult in continuare!

:oops:
Interventie moderator
Pentru ca informatia sa fie cat mai concentrata si discutia mai usor de urmarit inchid acest topic si va rog sa continuati discutia in cel de la adresa de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc pentru intelegere!
Succese!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2015 manuale AvSD AvSD Buna ziua, ce [b]manuale si carti de teste[/b] folositi pentru a invata pentru admitere? Eu am studiat in cadrul facultatii dupa codurile vechi si m-ar ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)