avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil 2

Buna ziua ! am nascut in iunie 2011 primul copil si am beneficiat de indemnizatie fiind studenta. In iunie 2012 am terminat facultatea ,iar in ianuarie 2013 voi naste al doilea copil. Daca nu mai sunt studenta mai pot lua indemnizatia si pentru al doilea copil? pot sa renunt la indemnizatia pentru primul copil , sa iau indemnizatia de somaj pana in ianuarie si apoi sa intru in indemnizatie pentru al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: eleonard , utilizator 19:38, 12 Octombrie 2012
Important este, ce opțiune ați avut pentru primul copil, născut în iunie 2o11, daca ați optat pentru 2 ani de zile, respectiv optiunea 2, în perioada iunie 2011 - iunie 2013 veți fi in perioada de ICC, care se consideră perioadă asimilată, deci aveți dreptul la indemnizație pentru al doilea copil ce se va naște in ianuarie 2013, fiind vorba si de o suprapunere a situației, pentru perioada IANUARIE - IUNIE 2013 VEȚI PRIMI ȘI PENTRU AL DOILEA COPIL UN SUPLIMENT DE 1,2 ISR, RESPECTIV 600 LEI, PÂNÃ LA DATA CAND IEȘIȚI DIN INDEMNIZAȚIA PENTRU PRIMUL COPIL RESPECTIV LUNA IUNIE 2013, DATÃ DE LA CARE URMEAZÃ SÃ PRIMIȚI ICC DE 600 LEI PENTRU AL DOILEA COPIL.
In cazul opțiunii 1 pentru un an situația se complică...
Multă sănatate și bucurie !!!
Interventie moderator:
:rtfm:
eleonard:

1. Cand aveti de continuat un mesaj anterior nu trebuie sa deschideti un topic nou pentru ca nu ne vom intelege intre noi.

2. Intrati tot pe topicul initial si folositi butonul "raspunde".

eleonard a scris:
multumesc ! am optat pentru 2 ani. Voi primi indemnizata pentru al doilea copil chiar daca nu mai sunt studenta si nu am lucrat nimic? ce trebuie sa fac pentru asta? ce-ar trebui sa contina dosarul pe care il depun?

1. Dupa ce se naste al doilea copil mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC1, si solicitati cei 600 lei lunar pana se va termina CCC1 si veti intra in CCC2.

2. - Incepand cu ziua urmatoare aceleia in care al doilea copil implineste 2 ani veti intra direct in CCC2.
- Mergeti la Primarie cu certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte).
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie maryag maryag am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil mihaelacapra2005 mihaelacapra2005 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele ... (vezi toată discuția)