Buna ziua,
Sunt administratorul si unicul asociat al unei SRL din Noiembrie 2011.
Vreau sa ma asociez cu inca o persoana in vederea accesarii unor furnizori externi.
Modalitatea cea mai rapida, din cate am inteles, ar fi depunerea de capital social in firma de catre noul asociat.
In noua formula, vom fi fiecare cu cate 50% din partile sociale.
Eu voi fi in continuare administrator unic, dar deciziile se vor lua in unanimitate.
Cu ce ma poate influenta negativ aceasta asociare? Sau, altfel spus, eu fiind si administrator unic si avand jumate din firma, celalalt asociat poate face ceva in firma asta fara aprobarea mea? Sa adauge activitati noi, sa faca plati...etc.
Ma gandesc ca, daca eu sunt administrator, eu controlez tot ce se intimpla in firma, implicit si raspund pentru deciziile mele.
A doua nelamurire: in momentul de fata, eu am un profit pentru care am platit impozit. In momentul asocierii, acest profit il pot scoate, sau trebuie sa il impart cu acest nou asociat?
Cand zic sa il scot, ma gandesc la plata unei facturi emise de catre un PFA, prin care sa ma pot folosi de profitul obtinut pana acum.
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu aceste aspecte.
O alta varianta ar fi sa facem o firma noua, dar in felul asta ar trebui sa trec iar prin toate procedurile de infiintare, devenire platitor de TVA, obtinere de aprobari, avize..etc!
Multumesc,
Cel mai recent răspuns:
AndreiBogdanG , utilizator
15:43, 12 Octombrie 2012