avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati calculate anticipat la asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati calculate anticipat la asociatia de proprietari

ce lege fiscala permite asociatiilor de proprietari sa impute la plata pe lista de chetuieli afrente unei luni, penalitati de intarizere afrente lunii imediat urmatoare....

adica..ex..pe lista de cheltuieli a lunii iulie..penalitati de intarziere calculate pana la data afisarii listei...30 august, de exemplu.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 03:13, 7 Noiembrie 2012
Pai acestea sunt penalitaile pentru neplata intretinerii unei luni anterioare, dar care se afiseaza in lista aferenta cheltuielilor de intretinere pentru luna iulie. Cine si cum sa calculeze penalitati pentru neplata intretinerii in cursul lunii? Nu vad logica si nu are sens.
Da, asa sunt calculate ...cele aferente lunii pentru care s-a afisat lista + penalitati luna curenta pana la data afisarii listei.
Mai interesati-va si incercati sa intelegeti corect ce vi se spune la asociatie.

Penalizarile nu se pot calcula decat pentru sume neachitate din trecut in termenul de scadenta + 30 zile de gratie.
Legea fiscala se aplica la asociatiile de proprietari doar in cazul in care asociatia, ca entitate juridica ( angajator, beneficiar de venituri impozabile ) are obligatii fiscale, reglementate prin lege, fata de sectia financiara de care apartine.
Legea fiscala nu are aplicabilitate, in interiorul asociatia de proprietari, privind modul de sanctionare si recuperare al penalitatilor calculate restantierilor.
Legea 230/2007 si Normele de aplicare ale acesteia privind asociatiile de proprietari si Legea contabilitatiii, sunt reglementarile legale care permit asociatiilor sa impute la plata penalizari de intarziere, calculate in anumite conditii reglementate de lege.
Pentru o mai buna edificare, personala, solicitati la asociatie un desfasurator al sumei finale ce apare ca penalitate in lista si modul de calcul al acesteia, tinand cont de: data de afisare a listei, data scadenta pentru plata si data de inceput de penalizare a restantei.
Cred ca nu s-a inteles corect cererea mea, am obtinut desfasurator calcul penalitati, de fapt nu eu, ci instanta. Asa cum arata in defasurator, pe lista de intretinere a unei luni, exemplu luna august..., care are 31 de zile sunt calculate penalitati pentru 46 de zile, lista de cheltuieli fiind afisata la jumatatea lunii septembrie ...adica 31august + 15 septembrie..atentie cheltuielile se refera la luna august si nu septembrie..este corect???

Alte discuții în legătură

Penalizarea restantelor laurentiuo laurentiuo nu am mai platit asociatia de ceva timp acumulandu-se astfel, o suma totala de plata cu tot cu penalitati in valoare de 12.000 lei. pe lista de plata pt luna ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)