avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati calculate anticipat la asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati calculate anticipat la asociatia de proprietari

ce lege fiscala permite asociatiilor de proprietari sa impute la plata pe lista de chetuieli afrente unei luni, penalitati de intarizere afrente lunii imediat urmatoare....

adica..ex..pe lista de cheltuieli a lunii iulie..penalitati de intarziere calculate pana la data afisarii listei...30 august, de exemplu.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 03:13, 7 Noiembrie 2012
Nu eu am ales calea..mi-a fost impusa.Poate ca m-am explicat un pic mai devreme in acest sens.Eu am ales calea concilierii....mi s-a spus "ne vedem in instanta"..si asta doar pentru a satisface orgoliul ranit al cuiva.(nu al meu).

Dvs. cum ati proceda, daca ati cere justificari pentru sumele impuse si nu numai ca nu vi s-ar raspunde motivat si probat, mai mult vi s-ar cvadrupla sumele curente la plata, ati fi luat la pumni daca ati cere sa consultati un document din asociatie???
Haideti sa schimbam putin locurile...
@marylin31:
Parafrazand: "E cva putred in acel regat al Dvs."
Rezolvarea: Un "cutremur" total: schimbarea intregului comitet al asociatiei. Pt. asta, multa vointa si putere, dar, mai ales, unire!
@raser
Si daca socoteala cu penalizarile este corecta? Cum ramane cu cutremurul? Unirea cui?
raser a scris:

@marylin31:
Parafrazand: "E cva putred in acel regat al Dvs."
Rezolvarea: Un "cutremur" total: schimbarea intregului comitet al asociatiei. Pt. asta, multa vointa si putere, dar, mai ales, unire!


Da, aveti dreptate, din pacate pentru mine asta e marea problema de rezolvat. Culmea e ca inclusiv 2 membrii din comitet sunt restantieri, cu sume considerabile la plata.

Nu calculul penalizarilor e problema, in fond acestea aplicate asupra unor sume nedatorate sunt de asemenea impuse gresit, fie ca ar fi impuse la plata intr-un mod sau altul, ci o intreaga pleiada de ilegalitati si abuzuri care se comit, incepand de la consumuri contorizate neregularizate, impunerea la plata a unor cote mai mari pe fond de reparatii decat cele prevazute de lege, cheltuieli pe cota indiviza neaprobate, reparatii aprobate din fond trecute pe cota indiviza in lista, folosire fond reparatii pentru achitarea unor lucrari neaprobate, facturate anul trecut....

Intr-un final v-a fi schimbat comitetul...
Imi cer scuze tuturor colegilor care au postat in acest subiect si fata de care am avut un ton ceva mai nepotrivit. Nu vreau sa supar pe nimeni. Am precizat ca nu sunt specialist si nici nu am lucrat macar o ora la calcule pentru asociatie. M-am bagat si eu ''ca musca in lapte'', unde nu ''mi-a fiert oala''. Mi-am spus numai o parere personala.
Va explic un pic mai jos ce am patit pentru aceeasi atitudine, tot aici in aceasta sectiune legata de asociatiile de proprietari. Nici nu am luat parte autoarei, ''marylin'', ba, dimpotriva, i-am recomandat sa inmoaie putin tonul (in pag. 8).
Daca sunt corecte calculele cu penalizarile, se va stabili in instanta. Insa nici nu pot sa fiu de acord cu un comportament de jignri si chiar loviri, daca sunt adevarate, din partea unui presedinte de asociatie, sau impuneri abuzive de peste 20 mc consum de apa intr-o luna.

Citez:
''2. Tot abuziv, mi se refuza de anul trecut regularizarea consumurilor contorizate pentru care s-au facut citiri si mi se impun la plata tot abuziv 21 mc AC si 22 mc AR.

8. Presedintele refuza convocarea adunarii extraodinare, refuza controlul primariei si imprastie mesaje calomnioase la adresa mea, recurge chiar la lovire si vatamare corporala asupra mea''

Daca un asemenea comportament este real, sigur ca se impune un ''cutremur'' prin unirea tuturor locatarilor. Noi am schimbat intregul comitet, si administratorul, si femeile de serviciu.

Acum, pe scurt sa va spun ce am patit: In aceasta sectiune, se vorbea, la un moment dat, de inundatia dintr-un bloc din cauza demontarii caloriferelor de la un etaj superior. Mi-am spus si eu parerea, care era oarecum contradictorie cu a unui coleg de forum. In profilul meu aveam scrise datele personale: numele, adresa e-mail, varsta. Am primit o nota pe e-mail, cu injurii, blesteme legate de varsta, cu usa bisericii...cu mana intinsa, cu coliva...cu data nasterii...cu lumanari...Nota venea, chipurile, din partea lui Adrian Nastase (deci ''adrisant'' anonim, adresa falsa etc). Dar, nu m-am ''STRESAT'' deloc. Va marturisesc ca stiu exact cine a fost, stiu prin cate servere si pe unde a trecut nota pana la mine. Fara modestie, am lucrat toata viata in domeniul calculatoarelor.

OK! Promit ca nu ma mai ''bag'' unde nu ma pricep!

P.S. Rog lasati-mi aceasta postare macar catva timp, pana poate il vede cel care m-a blestemat. Stiu ca este ''off-topic''


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarea restantelor laurentiuo laurentiuo nu am mai platit asociatia de ceva timp acumulandu-se astfel, o suma totala de plata cu tot cu penalitati in valoare de 12.000 lei. pe lista de plata pt luna ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)