marilyn31 a scris:
Bingo!!! Nu inregistrati si 1-10 noiembrie zile penalizare in lista lunii Octombrie?
Nici un Bingo, nici macar Linie.
Nu am zis nimic de inregistrare/ afisare. Normal ca voi trece pe lista lunii oct, afisata in 10 noiembrie penalizarile de rigoare pana la data afisarii noii liste (adica 10 noiembrie)
Explicam cu totul altceva. Si anume trecerea restantelor, defapt asta reiesea ca nelamurire/ intrebare din mesajul @m-cristina
m-cristina a scris:
Nu inteleg totusi de ce restanta la luna august ,, incepe sa aiba penalizari intre 11 oct si 31 oct (in functie de scadenta 1-20 zile, cf legii).” ?
Conform legii, termenul de plata/ scadenta este de
maxim 20 zile, deci oricat cuprins intre 1 si 20 de zile.
Nestiind ce termen este in cazul Dvs., am scris acea mentiune, si calculul este asa:
- 10.09.2012 + 1 (termen) + 30 (gratie) = 10 oct ultima zi fara penalizare => 11 oct prima zi de penalizare
- 10.09.2012 + 7 (termen) + 30 (gratie) = 16 oct ultima zi fara penalizare => 17 oct prima zi de penalizare
- 10.09.2012 + 20 (termen) + 30 (gratie) = 31 oct ultima zi fara penalizare => 01 nov prima zi de penalizare
Explicatia @elga este una pertinenta, desi nu se foloseste in toate asociatiile, multe, chiar si eu aplicand penalizarile de la scadenta+gratie, chiar daca s-a depasit si gratia. Defapt, ca si o curiozitate, programul care il folosesc nici macar nu are optiune de a face diferenta si aplicare a metodei expusa de @elga (metoda de altfel folosita si de furnizori), dar o sa port o discutie cu dezvoltatorul aplicatiei sa gasim o solutie.
Termenul maxim de scadenta mai poate fi dat si de statut. In cazul nostru, nu are rost sa despicam firu in 4 daca e bine sau nu, in statut s-a specificat maxim 15 zile, decisub cele 20 din lege, si totul este legal si reglementat din faza de infiintare, lucru certificat si de judecator.