avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati calculate anticipat la asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati calculate anticipat la asociatia de proprietari

ce lege fiscala permite asociatiilor de proprietari sa impute la plata pe lista de chetuieli afrente unei luni, penalitati de intarizere afrente lunii imediat urmatoare....

adica..ex..pe lista de cheltuieli a lunii iulie..penalitati de intarziere calculate pana la data afisarii listei...30 august, de exemplu.
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 03:13, 7 Noiembrie 2012
Pai dupa asta se ia toata lumea.
Termenul de gratie este numai pentru a da posibilitatea la plata fara a fi penalizat, dar daca nu se conformeaza, acest termen de gratie nu intra in calcul, adica nu se penalizeaza din ziua a 51-a, ci din ziua a 21-a, asa cum procedeaza si furnizorii.
Pe pagina 1 a topicului s-a afirmat:
,, Luna August, afisata pe 15 septembrie, cu o scadenta de, sa zicem 15 zile = 30 septembrie + 30 zile gratie = 30 octombrie. Acesta este termenul pana la care poate fi platita luna August.
Deci nu trebuia calculate penalizari. "
Aceasta ,,scadenta " de 15 zile, cine o stabileste?

Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
ContSters233678, utilizator
Comitetul executiv poate stabili termenul de scadenta sub cele 20 zile legale. Poate fi 1 zi sau 20 zile sau 15 zile sau 10 zile sau orice cifra, maxim 20 zile.
marilyn31 a scris:

Bingo!!! Nu inregistrati si 1-10 noiembrie zile penalizare in lista lunii Octombrie?

Nici un Bingo, nici macar Linie.

Nu am zis nimic de inregistrare/ afisare. Normal ca voi trece pe lista lunii oct, afisata in 10 noiembrie penalizarile de rigoare pana la data afisarii noii liste (adica 10 noiembrie)
Explicam cu totul altceva. Si anume trecerea restantelor, defapt asta reiesea ca nelamurire/ intrebare din mesajul @m-cristina

m-cristina a scris:

Nu inteleg totusi de ce restanta la luna august ,, incepe sa aiba penalizari intre 11 oct si 31 oct (in functie de scadenta 1-20 zile, cf legii).” ?

Conform legii, termenul de plata/ scadenta este de maxim 20 zile, deci oricat cuprins intre 1 si 20 de zile.
Nestiind ce termen este in cazul Dvs., am scris acea mentiune, si calculul este asa:

- 10.09.2012 + 1 (termen) + 30 (gratie) = 10 oct ultima zi fara penalizare => 11 oct prima zi de penalizare
- 10.09.2012 + 7 (termen) + 30 (gratie) = 16 oct ultima zi fara penalizare => 17 oct prima zi de penalizare
- 10.09.2012 + 20 (termen) + 30 (gratie) = 31 oct ultima zi fara penalizare => 01 nov prima zi de penalizare

Explicatia @elga este una pertinenta, desi nu se foloseste in toate asociatiile, multe, chiar si eu aplicand penalizarile de la scadenta+gratie, chiar daca s-a depasit si gratia. Defapt, ca si o curiozitate, programul care il folosesc nici macar nu are optiune de a face diferenta si aplicare a metodei expusa de @elga (metoda de altfel folosita si de furnizori), dar o sa port o discutie cu dezvoltatorul aplicatiei sa gasim o solutie.

Termenul maxim de scadenta mai poate fi dat si de statut. In cazul nostru, nu are rost sa despicam firu in 4 daca e bine sau nu, in statut s-a specificat maxim 15 zile, decisub cele 20 din lege, si totul este legal si reglementat din faza de infiintare, lucru certificat si de judecator.
arockz, utilizator
arockz a scris:

Nu am zis nimic de inregistrare/ afisare. Normal ca voi trece pe lista lunii oct, afisata in 10 noiembrie penalizarile de rigoare pana la data afisarii noii liste (adica 10 noiembrie)
Explicam cu totul altceva. Si anume trecerea restantelor, defapt asta reiesea ca nelamurire/ intrebare din mesajul @m-cristina

Nelamurie,
intrebare intrebare din mesajul @m-cristina postati va rog raspunsurile pe alt topic..nu pe cel deschis de mine. Ce e normal dvs. nu e normal la mine si este foarte normal sa vedem normalitatea diferit altfel am fi clone...Apropo' cred ca ar trebui sa recititi ce ati scris mai sus...legat de inregstrare/afisare..

Äcum intrebare:
Cum justificati dvs. dpdv legal trecera celor 10 zile de penalitati aferente lunii noiembrie pe lista lunii octombrie, cand toate celelalte variabile din tabel inclusiv titlul tabelului se refera l luna octombrie, care din cate cunosc eu se intinde de la 1 la 31 octombrie...

Asta e subiectul topicului deschis de mine...pentru care v-am solicitat un raspuns ..daca vreti sa deviati de la subiect va rog in alta parte...

Eu vreau sa cunosc motivatiile dvs. expuse mai sus justificate dpdv legal...strict legate de acest subiect...
marilyn31, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalizarea restantelor laurentiuo laurentiuo nu am mai platit asociatia de ceva timp acumulandu-se astfel, o suma totala de plata cu tot cu penalitati in valoare de 12.000 lei. pe lista de plata pt luna ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)