ce lege fiscala permite asociatiilor de proprietari sa impute la plata pe lista de chetuieli afrente unei luni, penalitati de intarizere afrente lunii imediat urmatoare....
adica..ex..pe lista de cheltuieli a lunii iulie..penalitati de intarziere calculate pana la data afisarii listei...30 august, de exemplu.
Cred ca v-am raspuns de nenumarate ori in acest topic asupra acestui subiect.
Normalitatea si legalitatea pe care o vad, precum si uzanta este data tocmai de 2 elemente care le vreti ignorate: data de afisare si termenul de plata.
Nu are rost sa ma mai repet sau sa va mai repetati, stiu parerea Dvs., precum si Dvs. stiti parerea mea. Ce rost are sa ne intrebam mereu de baza legala, cand afisarea acestor penalizari puse in discutie nu este reglementata, cand ne supunem uzantei?
Ce anume ar trebui sa recitesc? Sunt om, mai pot gresi, dar m-as bucura sa restrangeti aria, asa va pot raspunde mai concret.
Nu luati nici o uzanta. Lasati-o acolo la locul ei.
Aplicati in asociatia dumneavoastra sistemul propriu de penalizari adopatat de comitetul executiv al asociatiei dumneavoastra. Sau acceptati-l daca nu sunteti in postura de al adopta.
Da, dar a o mica problma..nu-l cunosc ..ca nu a fost niciodata comunicat..si mi se refuza accesul la documentele asociatiei de mai bine de 9 luni..cu cereri scrise la 2 saptamani..Dv. cum ati proceda in locul meu...Eu am ajuns la calea ordonantei presedintiale in öbligatia de a face..
Mergeti pe calea aleasa. Este alegerea dumneavoastra.
Eu am ales sa particip la viata asociatiei, sa particip la adunarile generale, sa discut cu vecinii si sa rezolvam impreuna problemele.
Sigur ca avem si proprietari (1-2%) cu care ajungem in instanta, ne judecam si ne conformam deciziei judecatorilor. Si-aceasta situatie se mentine mereu pentru ca ne lamurim cu unul intr-un an-doi de judecta dar apare altul care a acumulat din nou restante si mergem si cu acesta in instanta...