avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea speta
1.Am cumparat un pamant si o casa in 2009, si pe extrasul de carte funciara a iesit lipsit de sarcini.
2.Certandu-ma cu vecinul de alaturi, care iesea in drumul principal pe calea mea de acces, acesta mi-a spus ca prin contractul sau de vanzare cumparare are stipulat un drept de servitute.
3.De la primul vanzator al terenului si pana la mine au fost 3, iar al doilea, a dat un drept de servitute pe care nu l-a perpetuat in actele ulterioare, respectiv a dat acest drept in 2007.
Vecinul, dupa 5 ani inscrie in cartea funciara respectiva stipulatie.

Vreau sa contest inscrierea acestui drept in cartea funciara, pentru ca in actele mele nu apare aceasta sarcina.
As vrea sa obtin daune de la vanzator.

Intrebarea este, cum procedez?Constestatia se face la cartea funciara sau la judecatorie?
Cererea de daune in baza carui act normativ ar trebui sa-l cer?
Care este termenul de inscriere in cartea funciara a unui drept si pana la caderea din dreptul respectiv?#-o
Cel mai recent răspuns: andr33apn , utilizator 19:05, 18 Octombrie 2012
Da m-am lamurit singura si as vrea sa va impartasesc o solutia:
1. Se depune o cerere de reexaminare la Cartea funciara, catre registratorul sef, conform Legii 133/2012 de completare a Legii 7/1996.Acesta are obligatia in 20 de zile sa raspunda.
2.Cu raspunsul la cererea de reexaminare se intocmeste cerrea de chemare in judecata si se depune la judecatorie in 15 zile de la comunicarea raspunsului registratorului sef
3.OCPI Neavand calitate procesuala pasiva, vin in judecata cu cel care a cerut inregistrarea dreptului de servitute, iar eu il voi chema in garantie pe vanzator, pentru garantia contra evictiunii, si pot sa primesc daunele prevazute de art.1702 Cc
:offtopic:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament cu litigiu notat in cf - expunere okadan okadan Buna ziua, Sunt in proces de achizitie imobil (apartament intr-un complex rezidential nou) pentru care am achitat avans si am antecontract. Recent, in urma ... (vezi toată discuția)
Evictiunea in noul cod civil casp casp Care sunt modificarile care au intervenit in legatura cu evictiunea ( toatala, partiala, de fapt, de drept) odata cu adoptarea Noului Cod Civil? :) Multumesc! (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)