avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict cu APANOVA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict cu APANOVA

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In noaptea de 11 oct. a.c am constatat ca subsolul blocului este inundat. Am sunat la Apanova iar a doua zi, pe la ora 10, o echipa a sosit si a constatat ca exista o pierdere masiva de apa la un camin (de bransament) aflat in exteriorul blocului, in spatiul public, la aprox.2 metri de bloc. Apa din canal se scurgea si in subsol si de aici inundatia.

Spre marea mea neplacere, lucratorii mi-au comunicat ca cineva (un hot, probabil) a incercat sa fure o piesa din caminul de apa si a provocat inundatia masiva. Din pacate, piesa furata se afla in caminul de apa, dar DUPA contorul blocului astfel incat suntem somati sa platin 1000 (una mie) m3 de apa, adica 60 de milioane lei vechi.

Va rog sa-mi spuneti daca este normal ca Apanova sa instaleze contorul de apa in exteriorul blocului, adica unde nu avem posibilitatea de securizare a accesului !? Daca ar fi instalat contorul la fel ca Radet, de exemplu, in interior, atunci nu ar fi fost nici o problema. Pe de alta parte, chiar pe site-ul Apanova se specifica faptul "caminul de apa este proprietatea distribuitorului ". De vreme ce caminul este proprietatea Apanova, n-ar fi normal sa-l securizeze si sa poarte raspunderea asupra instalatiilor din interior !?

Va rog mult sa ne ajutati, este vorba de 60 de milioane de lei, pentru o situatie pe care nu vad cum am fi putut s-o prevenim de vreme ce instalatia se afla in exteriorul blocului !!

Va multumesc in numele colocatarilor mei !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:41, 13 Octombrie 2012
La multe imobile exista aceasta situatie de bransament,tocmai pentru a permite accesul neingradit si furnizorului de utilitati pentru situatii speciale cand este necesar interventia pe tronsonul respectiv
Asociatia de proprietari in astfel de situatii realizeaza sistem de siguranta
In situatia expusa ,se impune ca dvs ca reprezentant legal al asociatiei de proprietari sa desfasurati demersuri concrete la nivelul furnizorului de utilitati,in sensul exonerarii responsabilitatii proprietarilor si asociatiei de proprietari
Se impune sa staruiti la nivelul conducerii furnizorului de utilitati,astfel incat sa puteti determina ca valoarea de apa care s-a pierdut sa fie inregistrata la "pierderi",fara a obliga proprietarii sa achite c/v utilitate neutilizata
Bineinteles ca voi face demersuri oficiale pe langa furnizor. Dimineata, imediat ce echipa Apanova mi-a semnalat tentativa de furt, am sunat la Politie, a sosit un echipaj care a facut constatare, proces-verbal, declaratii, etc. Mi-am imaginat ca aceasta este obligatia mea, iar in acest mod avem macar o constatare oficiala a faptului ca inregistrarea din contoar este generata de o actiune concreta, neimputabila asociatiei pe care o reprezint.

Desigur, mi-am pus si problema daca nu ar trebui sa imputam administratorului blocului faptul ca n-a securizat accesul. Dar, nu pot face asa ceva, cu buna credinta, pentru ca imi dau seama ca administratorul nu ar fi putut sa puna un lacat in domeniul public, PE UN CAMIN CARE NU NE APARTINE.

In orice caz, va multumesc pentru raspuns, voi face luni o adresa oficiala catre Apanova, cu speranta ca furnizorul va intelege cu buna credinta situatia. In cazul in care acesta va insista sa ceara plata a 60 mil, vom face actiune in instanta.

Avem alte variante ?
Nu cred. Ma gandesc ca oricare dintre noi am putea pati la fel.

Cred ca ar trebui sa asteptati pana luni si sa vedeti direct la furnizor cine va plati apa. S-ar putea sa fi auzit numai niste pareri ale muncitorilor.
Administratorului in niciun caz n-ati putea sa-i imputati acest lucru pentru argumentele spuse chiar de dv., dar si pentru faptul ca aceasta "lucrare" n-ar putea s-o decida el, asa cum nu poate decide in nicio alta lucrare de facut in bloc. Comitetul executiv si presedintele ar fi putut decide in acest sens. :)

Apa Nova ar trebui sa-si securizeze acel camin la care de-altfel, este singura care ar trebui sa aiba acces.

In mod asemanator GDF Suez si-a montat bransamentul si contoarele in niste dulapuri imense de metal in afara blocului, dulapuri la care nimeni nu are acces, nici macar noi ca sa citim contorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)