Buna ziua , numele meu este Florin Popescu si doresc sa primesc un sfat cat mai concret privind urmatorul caz :
- intr-o buna zi , sotia mea se deplasa pe un drum de tara pentru a merge la magazin , moment in care dintr-o curte s-a repezit inspre ea un caine ciobanesc mioritic , agresiv , maraind si latrand . Ea nu l-a observat in prima faza dar un vecin a atentionat-o strigand sa aiba grija , in acelasi timp s-a dus inspre caine cu o furca pentru a-l indeparta . Sotia mea s-a aplecat , speriata , sa ia o piatra sau un bat sa-l indeparteze , moment in care a cazut si si-a facturat piciorul in 4 locuri . Deoarece proprietarul cainelui nu a vrut sa stea de vorba cu noi , chiar daca a recunoscut ca l-a scapat , am facut sesizare la politie iar acestia in urma sesizarii , i-au aplicat o amenda de 100 lei si mi-au trimis un raspuns in care se specifica ca sesizarea mea se confirma , audiind si vecinul care a sarit in sprijinul sotiei .
- atat eu , 50 ani ,cat si sotia , 47 ani , am ramas fara servici de 2 ani , am fost nevoiti sa vindem apartamentul pe care il aveam , 4 camere dar si 2 copii , si sa cumparam unul mai mic iar cu diferenta am incercat sa traim in speranta zile in care o sa ne angajam , dar nu a venit . Pana acum am cheltuit 5000 lei cu perioada de 3 luni cat a stat cu piciorul in gips , medicamente , deplasare la Ploiesti la spital , mai nou am inceput un set de sedinte cu niste injectii care costa una singura 150 lei , plus deplasare la Azuga , etc . Conform noilor reglementari , am mers la un mediator care i-a trimis adresa dar a raspuns ca nu se pune problema unei despagubiri deoarece cainele nu a muscat-o , doar s-a repezit inspre ea si pentru acest lucru a platit amenda . Din informatiile pe care le detin , am inteles ca exista o lege care obliga stapanii de animale sa aiba grija de ele si ca raspund in cazul in care se intampla ceva , deci repet , nu a muscato doar s-a repezit la sotia mea , cu latrat si maraind .
Deoarece am inteles ca exista o taxa de timbru de 10% din valoarea solicitata plus alte cheltuieli care nu stiu la ce suma ajung , doresc sa stiu daca am vreo cale de atac cu succes pentru a ne recupera banii pierduti plus faptul ca seria de injectii se repeta peste 6 luni si ca trebuiesc si sedinte de kinetoterapie , deci daca se poate un raspuns clar care sa ma ajute sa ma clarific ce am de facut mai departe , va rog mult sa ne ajutati nu mai avem de unde sustine costurile si daca mai investim si intr-un proces fara izbanda .....
Multumesc anticipat
Despagubire privata
Popesku
Buna ziua , sotia mea , in decembrie , 04.12.2011 , a fost atacata de un caine ciobanesc mioritic , al carui proprietar era cunoscut , fara a fi muscata . In ... (vezi toată discuția)