Buna ziua , sotia mea , in decembrie , 04.12.2011 , a fost atacata de un caine ciobanesc mioritic , al carui proprietar era cunoscut , fara a fi muscata . In dorinta de a se apara de caine deoarece acesta se invartea in jurul ei maraind , s-a aplecat sa ia o piatra sa il alunge moment in care a picat iar in urma cazaturii si-a fracturat piciorul in 3 locuri la glezna iar la o penultima consultare s-a mai gasit o fisura in calcai . Mentionez ca pe parcursul celor aproape 3 luni de stat cu piciorul in gips am facut vreo 6-7 drumuri la spital pentru controale , drum de 80km dus-intors , dar nu a fost mentionat nicaieri controlul doar s-au facut radiografii pentru a se observa cum evolueaza recuperarea . Am facut sesizare la politie pe 06.12.2011 iar in 10.01.2012 am primit raspuns ca se confirma cele sesizate si s-a luat masura amendarii cu suma de 100 lei a detinatorului acelui animal . Doresc sa stiu in cat timp pot actiona in judecata proprietarul deoarece in aceste 3 luni noi am avut cheltuieli si pierderi , am avut luat bilet la avion din septembrie pentru a sarbatori anul nou in Spania , in decembrie ne-am aniversat amandoi zilele de nastere , eu 50 , sotia 47 , Craciun , etc , toate cu o atmosfera apasatoare deoarece avea dureri destul de mari la orice miscare . Proprietarul nici nu vrea sa stea de vorba cu noi , de aceea cer un sfat , noi am pierdut in jur de 3000 lei pana acum , pot cere pe langa acesti bani si despagubiri morale , cheltuieli de judecata , avand in vedere ca medicul ne-a spus ca o sa urmeze o lunga perioada de recuperare , mers la fizioterapie , etc , pe o perioada de vreun an deoarece zona accidentata este deosebit de sensibila iar greutatea corpului se lasa tocmai pe acea zona . Am apelat aici deoarece sper sa primesc un raspuns bun , avand in vedere ca amandoi suntem fara servici de un an jumate , la varsta noastra nu am reusit sa deschidem nici o usa , chiar daca sotia are si o facultate de psihologie , varsta ne da inapoi iar un consult la un avocat se face pe bani buni , multumim anticipat pentru bunavointa !
din cite am inteles, sotia dvs a picat nu din cauza cainelui (acesta nu o atacase, ci doar era amenintator) ci din cauza faptul ca s-a impiedicat singura. am inteles corect?
Buna ziua , multumesc de interventie , deci sotia se deplasa pe un drum public , moment in care un caine a iesit dintr-o curte si s-a indreptat catre ea maraind . Un vecin care era la o oarecare departare a incercat prin voce si amenintare cu o furca sa-l alunge dar fiind prea departe , sotia s-a aplecat sa ia o piatra , speriata fiind si datorita dimensiunii cainelui , moment in care s-a dezechilibrat si a cazut , astfel si-a fracturat piciorul , politia a audiat martorul si mi-a dat raspuns ca se confirma cele sesizate si a amendat proprietarul cainelui
Caini periculosi
gabycristy
buna ziua!
detin un caine inscris la art.1, lit b ca fiind caine periculos, fiind rasa Amstaff. Cainele are dresajul facut, etc. Problema mea este ca, atunci ... (vezi toată discuția)