avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila radierea unei masini din 1982 (30 ani) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila radierea unei masini din 1982 (30 ani) ,inscrisa doar la taxe si impozite?( ea fiind dusa la centru de metale vechi cu ceva timp in urma, neavand dovada)

In anul 2007 m-am mutat din sectorul 2 al Capitalei, in sectorul 5, lasand inscrise pe acea adresa 2 masini( inscrise pe numele tatalui meu).In 2010 ,tatal meu a decedat, lasandu-ma cu cele 2 masini (in pom) :stunned: si cu impozitul neplatit din anul 2007 , de cand ne-am mutat ( eu stiind ca au fost platite pana la data decesul lui ). Am fost acum de curand la taxe si impozite sector 2, de unde apartineam, si era sa-mi pice fata... am de plata 10.200 lei , asta pt. cele doua masini, cumulate , cu intarzieri de plata...
1 masina din 1982 nu mai exista in circulatie, ea a fost dusa la un centru de colectare a metalelor vechi chiar de tatal meu pana sa treaca in nefiinta (neavand dovada).Cartea masinii o am in original. Masina este inscrisa la taxe si impozite , dar nu exista talon...
Am citit ordonanta 1501 din 2006 prin care masinile mai vechi de 30 de ani se radiaza din oficiu... acum intrebarea era : Masina chiar se radiaza? , iar impozitul , ce se intampla cu el?
A-2-a masina nu se poate circula cu ea pt. ca este in stare jalnica, dar pt. asta am si talon si cartea masinii in original...
Cum pot proceda pt a le radia si eventual sa scap de impozit s-au sa scap de o parte din suma ???
Daca imi raspundeti va multumesc de pe acum anticipat :)
Cel mai recent răspuns: DGBogdan88 , utilizator 14:42, 13 Octombrie 2012
Nu se poate opera nici o radiere auto din evidenta fiscala decat,ulterior achitarii tuturor debitelor in urmarire

ACTE NECESARE PENTRU RADIEREA UNUI AUTOVEHICUL

Daca doriti sa radiati un autovehicul, trebuie sa va adresati Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din raza de domiciliu.

Documentele necesare pentru radiere sunt:

-cerere din partea proprietarului prin care se solicita radierea.
-certificatul de inmatriculare (in cazul pierderii/furtului, aduceti dovada);
-placutele cu numar de inmatriculare (in cazul pierderii sau furtului prezentati dovada);
-cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;
-fisa de inmatriculare cu viza organului, fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale;
-trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
-documentul de identificare a persoanei care depune cererea, in original si copie xerox;
-declaratie pe propria raspundere a titularului inmatricularii sau a mostenitorilor legali ai acestuia, care sa ateste ca vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulatie si nu mai circula pe drumurile publice.

Codul fiscal
Dobandiri si transferuri ale mijloacelor de transport
Art. 264. -
(2) In cazul unui mijloc de transport care este instrainat de o persoana in cursul unui an sau este radiat din evidenta fiscala a compartimentului de specialitate al autoritatii de administratie publica locala, impozitul pe mijloacele de transport inceteaza sa se mai datoreze de acea persoana incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care mijlocul de transport a fost instrainat sau radiat din evidenta fiscala. (vanzator)

(3) In cazurile prevazute la alin. (1) sau (2), impozitul pe mijloacele de transport se recalculeaza pentru a reflecta perioada din an in care impozitul se aplica acelei persoane. (vanzator si cumparator)

(4) Orice persoana care dobandeste/instraineaza un mijloc de transport sau isi schimba domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligatia de a depune o declaratie fiscala cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza teritoriala isi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, in termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenita.

(5) Instrainarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege, nu poate fi efectuata pana cand titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creante fiscale locale, cu exceptia obligatiilor fiscale aflate in litigiu, cuvenite bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale unde este inregistrat mijlocul de transport, cu termene de plata scadente pana la data de intai a lunii urmatoare celei in care are loc instrainarea. Atestarea achitarii obligatiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale. Actele prin care se instraineaza mijloace de transport cu incalcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.

Mentionez ca am decat cartea masinii in original... numerele de inmatriculare sunt predate...pot sa o radiez??? sau exista alti pasi de urmat fata de cum as radia masina avand nr. de inmatriculare, acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Radiere masina taxe si impozite sectorul 3 Hesperus Hesperus Am o masina inmatriculata pe numele meu dar folosita de tata. Acesta a vandut-o recent cuiva insa i-a dat inclusiv cartea de identitate a masinii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare fiscala auto vs talon radaclaudiu radaclaudiu Am o masina din 2006, carte de inmatriculare si talon in sector 6. Intre timp m-am mutat, masina cumva apare in rolul fiscal la noua adresa, sector 2. Adica ... (vezi toată discuția)