avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma bate concubinul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma bate concubinul

sunt in concubinaj de 2 ani si putin ... avem impreuna o fetita de 1 an ... dar de cand am ramas gravida a inceput sa ma bata..ma scuipa...ma injura...ma batjocoreste cum are el chef...l-am dat afara de cateva ori din casa..si de 8 luni m-am mutat la mama...de cate ori am incercat sa ma despart definitiv de el a inceput cu amenintarile si injuraturile...imi spune mereu ca el imi ia fata si ca o sa o vad kand are el chef..ma injura..spune ca ma urmareste si odata si odata tot ma prinde si ma "sparge" cu bataia...ca ma internez la spital dupa aia si etc.....
am fost la politie..si un domn mi-a spus k tot ce pot sa fac este sa fac o plangere impotriva lui si sa il dau in judecata .. iar eu l-am intrebat bine si daca ma prinde pe strada si ma bate ce se intampla...iar el mi-a zis ... "stii vorba aia ? mortu in groapa..vinovatul la puscarie" deci...intelegeti voi...
poate ma puteti ajuta cu alte sfaturi mai bune decat ce am primit pana acum...
Multumesc :*
Puteţi solicita instanței emiterea unui ordin de protecție și restricție față de agresor.
Cererea pentru emiterea ordinului de restricție va fi depusă de dvs., în calitate de victimă, la judecătoria de care aparțineţi cu domiciliul sau reședința.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Va sfatuiesc fara sa mai amanati sa faceti o plangere penala impotriva concubinului la postul de politie de care apartineti si sa cereti numarul de inregistrare al plangerii respective pentru a preveni aruncarea acestea la cosul de gunoi in caul in care in care concubinul si politaiul de acolo sunt cunostinte. Evitati contactul cu el pe cat se poate si de cate ori va amenitata sau va jigneste la politie cu o alta plangere, in acest caz ori se va linisti ori il va aresta preventiv. Copilul nu il poate lua mai ales ca mama sunteti cea mai in avantaj fiindca legea asa prevede ca mama sa primeze in cresterea copilului .
El avand viciul consumului de alcool, este recalcitrant si vionlent nu prea il ajuta sa mai vada copii.
Pe langa acea plangere pentru amenintare, puteti solicita conform Legii nr. 217/2003 - republicată, pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie
art. 23, in instanta, un ordin de restrictie, respectiv obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de dvs., ori faţă de reşedinţa sau locul de muncă.
Cererea pentru emiterea ordinului de protectie este de competenta judecatoriei de pe raza teritoriala in care aveti domiciliul dvs. si este scutita de taxa judiciara de timbru, iar judecata se face de urgenta.

Multumesc mult pentru sfaturi :*
Stimata doamna,

Aveti la dispozitie plangerea penala pentru amenintare si ordinul de restrictie.
Politia poate sa il cheme sa il audieze de urgenta pentru ca este la mijloc si viata, sanatatea si integritatea corporala a minorului in afara de cea a persoanei dumneavoastra.
Daca va agreseaza in timp ce aveti minorul in brate acesta poate suferi grave traume fizice si psihice.
Ar fi bine sa scrieti in plangere si acest lucru pentru ca politistii nu cred ca se vor gandi daca nu il veti preciza.
Acest motiv poate urgenta luarea unor masuri de catre organele de politie.
Exista aceeasi ratiune si pentru instanta.
Ar putea avea chiar probleme sa isi mai vada si copilul o perioada de timp destul de indelungata.

Alte discuții în legătură

Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire marinaioana marinaioana buna ziua!am si eu o problema...in urma cu aproximativ doi ani am inceput o relatie cu un baiat.totul a decurs normal pana in urma cu 6 luni.datorita faptului ... (vezi toată discuția)