avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acordare drept preemtiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acordare drept preemtiune

Sa va explic care este situatia in care ma aflu: Eu sunt proprietarul unui teren. Ca vecin in partea de N am teren proprietatea primariei. Acest teren este ocupat abuziv de 10 -15 ani de cineva. De 4 ani eu fac solicitari la primarie sa mi se concesioneze acest teren. Acum mi-au invocat (verbal) ca si motiv a domnul care ocupa abuziv acest teren are drept de preemtiune. Are vre-un drept acest domn care ocupa abuziv acest teren? Ce as mai putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gicsyyy , utilizator 09:39, 10 Noiembrie 2012
1) primăria respectivă ”glumește” verbal, dacă va răspuns la cerere scrisă privind cumpărarea terenului ceva contrar, în cazul că vinde acel teren, NU am de unde cunoaște ;
Problema dreptului de preemțiune apare doar atunci când se scoate la vânzare un teren în intravilan și NICIDECUM la acordarea folosinței către dvs a terenului primăriei;
2) dacă primăria vinde acel teren formulați o cerere scrisă (în 2 ex., una pt dvs și înregistrațile pe amândouă) și depuneți și aștepați răspuns scris în interiorul a 30 de zile.Însă, primăria îl va vinde la ”cine dă mai mult”, licitația publică.
3) ”ocupantul abuziv” e cu acordul primăriei, poate e ceva cu ”mai marele” primăriei.Solicitați în scris primăriei explicații și vă veți lămuri că treaba are și ”părți nevăzute” cetățeanului urbei.Așa-i în ”statul de drept” !
4) ar fi multe de comentat dar spațiul NU-MI permite, vă rog, urmăriți cu atenție [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
n53, utilizator
acum au intabulat tot terenul ca urmare solicitarilor repetate de concesiune,sa fac cerere de cumparare?
deci : trebuie să înțeleg că primăria a intabulat tot terenul ? Și până atunci al cui era ? Cine-l avea intabulat ? Faceți o cerere de concesionare și vedeți ce răspuns vă dă.Apoi, dacă nu vi-l dă în concesiune, o cerere de cumpărare dar e posibil ca primăria să aibă scopuri ascunse etc etc Totuși, puteți încerca.
eu de 4 ani am tot facut cereri de concesiune si sesizari ca mi se aruca gunoiul toate fara nici un raspuns scris in cea ce priveste proprietarul apartinea ARBDD dar le-am facut scris solicitare de concesiune si au transmis primariei ca se afla in afara perimetrului ARBDD (era al primariei dar nu era inclus in proprietatea lor) Este posibil ca nici de acesta data sa nu primesc raspuns din partea lor.Pe data de 3 ar trebui sa primesc un raspuns din partea lor.Daca nu am sa fortez un raspuns prin instanta dar as dori sa merg fara avocat pentru ca am inteles ca inainte de a incepe un eventual proces ar trebui sa le trimit o somatie prin tribunal .Ma puteti ajuta cu inaintarea
dacă NU primiți răspuns în interiorul a 30 zile de la primirea de către primărie a cererii dvs., îi puteți acționa în judecată pe L.Contenciosului Administrativ - 554/12.12.2004 (OG 27/2002 și L.223/2002 că nu v-a răspuns în termen legal).Chemați în judecată cam după 33-35 de zile.Aveți grijă să nu fie identic conținutul ultimei cereri cu celelalte.NU prin tribunal ci personal prin poștă.Voi reveni în cursul zilei de azi și vă voi prezenta si un posibil model.O zi senină!

Alte discuții în legătură

Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren ContSters224740 ContSters224740 Urmaresc concesionarea unui teren care in prezent este deja concesionat unei pers fizice , dar care nu se mai foloseste de acel teren din motive personale, ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)