avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata cu executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata cu executare silita

Buna ziua .Am cumparat in anul 2008 un imobil iar prima data vreau sa va prezint situatia acelui imobil.Propietari in extrasul C.F. erau:fiul din prima casatorie cu 3/8 si sotia din cea de a doua casatorie cu 5/8 iar propietarul de drept era trecut la sarcini cu drept de uzufruct viager asupra celor 5/8.Decedeaza cea de a doua sotie iar in urma procesului de partaj se hotaraste ca sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din masa succesorala ramasa in urma defunctei urmand ca celor doua fiice (ale defunctei)sa le revina cate o jumatate din cota de 3/4 din masa succesorala adica cate 3/8 .Conform rapoartelor de expertiza masa succesorala este de 128.472 lei.In urma procesului instanta hotaraste definitiv si irevocabil ca mostenitorilor defunctei le revin urmatoarele drepturi:sotului cota de 10/64 din m.s. si celor 2 fiice cate 30/64 din m.s. iar modalitatea de partajare instanta dispune atribuirea in proprietate exclusiva sotului si intabularea dreptului sau de proprietate asupra imobilului cu titlu de atribuire prin partaj si il obliga la plata de sulte catre cele 2 fiice vitrege in valoare de cate 51.927 lei per capita.Mentionez ca eu am cumparat cele 3/8 -imi ale primului mostenitor am achitat la intelegere sulta uneia dintre fiice adica 1/2 din ce a hotarat instanta datorita faptului ca piata imobiliara a picat iar cea de a doua fiica nu vrea sa ne intelegem si vrea toti banii(expertiza a fost facuta cand mergea economia ca pe roate).si uite asa m-am trezit cu somatie de plata cu executare silita .Ce nu inteleg si va intreb pe dumneavoastra ce sa fac:1. daca sotul a mostenit 1/4 de ce sunt sultele asa de mari? 2.in cazul in care se va vinde la licitatie ce se va vinde tot imobilul sau cota de 3/8 ?Am uitat sa va spun ca intre timp sotul a decedat iar in somatie suntem trecuti amandoi ca debitori .Va multumesc anticipat .P.S.In extrasul C.F. de informare pe care l-am primit impreuna cu somatia eu figurez ca propietar iar la sarcini citez "intabulare ,drept de ipoteca,valoare:51.927,legala,reprezentind sulta,asupra cotei de 3/8 din imobil" pentru fiecare dintre fiice.Va multumesc inca o data.

Alte discuții în legătură

Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)
Fond-partaj judiciar ContSters141803 ContSters141803 Buna ziua.Sunt intr-un partaj judiciar,eu cerand sa platesc o sulta pentru a putea deveni propietar unic.Locuiesc de 34 in casa respectiva,casa construita de ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)