avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de veteran de razboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de veteran de razboi

Buna ziua!Cine poate sa-mi spuna in baza caror documente se obtinea pensia de veteran de razboi si daca se constata ca o persoana obtine ilegal aceasta pensie unde se poate reclama.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 26 Ianuarie 2009
Acte necesare pentru acordarea drepturilor cuvenite veteranilor de razboi
- Cerere pentru acordarea indemnizatiei de veteran de razboi
- Act identitate original si copie
- Adeverinta eliberata de ANVR
- Certificatul eliberat de UM 02405 Pitesti (sau livret militar)
- Acte de stare civila
- Talon pensie

Calitatea de veteran de razboi se stabileste de catre Ministerul Apararii, pe baza actelor oficiale solicitate de
acest minister, eliberate de catre organele în drept, prin care se confirma situatiile prevazute la art. 1si 2 din Legae rn.44/1994.
Prin urmare, va puteti adresa acestui minister in privinta acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum aș putea să rezolv o adeverință că tata ... goldeneye35 goldeneye35 Bună ziua! Cum aș putea să rezolv o adeverință că tata a fost prizonier de război? Aș avea nevoie pentru pensie de urmaș. Menționez că nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)
Vaduva veteran de razboi, cetatean german Mara 30 Mara 30 Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Bunica mea este placata in Germania din 1973 si reintoasa de curand dar are in prezent numai ... (vezi toată discuția)