avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general STOPAJ LA SURSA !
Discuție deschisă în Contabilitate în general

STOPAJ LA SURSA !

BUNA ZIUA,

DORESC SA INTREB DACA STOPAJ LA SURSA INSEAMNA DOAR SUMELE DATORATE PRIN DEPUNEREA DECLARATIILOR SAU SI PENALITATILE AFERENTE ACUMULATE ULTERIOR !? SE STIE CA DE MULTE ORI DOBANZILE SI PENALITATILE SUNT MAI MARI DECAT DATORIA IN SINE !
AM AJUNS IN SITUATIA ASTA SI SUNT HARTUIT DE CATRE ANAF, PROLIFEREAZA AMENINTARI CU PUSCARIA SI ASA MAI DEPARTE.
VA ROG SA MA LAMURITI .

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 09:50, 22 Octombrie 2012
Stopajul la sursă, numit şi „reţinere la sursă”, constă în tehnica fiscală conform căreia nu se achită niciun venit până nu se calculează şi se reţin de catre plătitorul venitului, obligaţiile fiscale.

Principalele categorii de venituri pentru care există obligaţia legală de a se calcula şi reţine obligaţiile fiscale prin „stopaj la sursă” sunt:

* veniturile din salarii;

* veniturile asimilate salariilor;

* veniturile din pensii;

* veniturile din dividende, din jocuri de noroc, din premii, din dobânzi, din veniturile zilierilor, din convenţii civile, din prestări de servicii, veniturile care sunt realizate cu caracter întâmplător;

* veniturile din alte surse, expres prevăzute prin lege.

Multumesc pt raspuns, sincer nu sunt 100% lamurit in privinta accesoriilor ! Multumesc inca o data !
In cazul in care se achita venituri fara a se calcula si reţine obligaţiile bugetare „cu retinere la sursa”, asa cum dispun prevederile legale, platitorul veniturilor respective este direct raspunzător si va suporta atat obligaţiile bugetare respective, cat si celelalte consecinte ce decurg din aceasta, precum plata de majorari, de penalitati, de amenzi si atragerea raspunderii penale, in cazul in care legea prevede acest lucru.
Va multumesc pentru raspuns ! As vrea sa va mai intreb daca pana la epuizarea sumei de plata (stopaj la sursa) poti fi cerecetat penal si eventual (Fereasca Dumnezeu) condamnat, care ar fi sentintele care se dau in astfel de cazuri ! Eu personal am plecat de la 12 000 lei si dupa doi ani s-a ajuns la peste 30 000 lei in conditiile in care o data la doua trei luni am mai dus cate 1000 lei dar au fost distribuiti aiurea ! Firma se afla in suspendare de activitate de anul trecut !

Va multumesc
Am sa apelez la un coleg care sa va poate ajuta cu un raspuns din punct de vedere juridic.

Alte discuții în legătură

Neplata cas monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Neplata datoriilor catre bugetul de stat valculucian valculucian Buna ziua! Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca ... (vezi toată discuția)