avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie conducta apa rece +pierderea de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie conducta apa rece +pierderea de apa

Cum se calculeaza pierderea de apa,pe numarul de persoane din apartament sau pe apartament?

La noi administratorul blocului a calculat pierderea pe numarul de persoande din apartament.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:18, 14 Octombrie 2012
In fiecare asociatie se redacteaza un regulament de repartizare a acestor diferente, in functie de unul din criterii:
- pe cota-parte indiviza;
- pe numar de persoane;
- pe consum;
- egal pe apartamente.

Nu exista o reglementare clara.
Problema e ca acea conducta sa spart in afara blocului si pierderea de apa e imensa,si nu mi se pare normal sa se calculeze pe persoana ex noi suntem 7 si am consum de apa rece16 mc si total apa rece 310lei total intretinere 570lei.
nu mi se pare normal sa se calculeze pe persoana ex noi suntem 7 si am consum de apa rece16 mc

1. Daca se calculeaza pe cota-parte indiviza, cred ca aveti o cota destul de mare (nu cred ca locuiti intr-o camera 7 persoane).
2. Daca se calculeaza pe numar de persoane, sunteti 7 persoane.
3. Daca se calculeaza pe consum, creste pretul apei si platiti mult pentru ca aveti 16 mc consumati.
4. Egal pe apartamente nu se prea practica.
Deci indiferent cum se repartizeaza tot mult platiti, aveti o cota-parte de proprietate mare, multe persoane si consum mare.
Luati legatura cu presedintele asociatiei si stabilit pentru viitor un regulament de impartire a pierderilor.
Apartamentul are 3 camere si 70 m,
Apa rece pleaca de la apa nova la 5,8 ceva de genu cu pierderi eu o pun la 7 lei 16mc 112 lei deci platesc cu 200lei mai mult iar cei cu 2 persoane la 3 camere au o suma modica.
Reparatile si pierderile care sau produs nu sunt din vina apartamentului meu sau a persoanelor din el ,normal ar fi pierderile sa se imparta la cele 52 de apartamente.

Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)