avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atestat agent de paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atestat agent de paza

Am un coleg care lucreaza in cadrul M.I. ca si subofiter (a absolvit scoala militara).Mai are un al doilea job de doi ani in cadrul unei firme de paza cu program de lucru partial.Dupa doi ani i s-a cerut atestat la firma de paza. Mai este nevoie de acest atestat din moment ce el a absolvit scoala militara?
Cel mai recent răspuns: CrysNico1971 , utilizator 13:50, 20 Iulie 2013
Nu mai este necesar.
Multumesc penru raspuns, dar cum sa pot demonstra asta,,sefilor,,de la paza , care nu au decat patru clase si nu inteleg ca nu mai e necesar atestatul, daca am scoala militara absolvita? Exista vreo prevedere legala?
Art. 41 din Legea nr.333/2003 prevede :
..
(5) Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobândit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.
Va multumesc din suflet pentru raspuns, ma bucur sa vad ca mai exista si oameni de calitate in tara asta.Va doresc multa sanatate!
freeelis a scris:

... Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobândit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.



Va trebui sa obtineti acest certificat de competente de la o societate avizata. Diferenta fata de cursul de agent de securitate este ca nu va trebui sa asteptati 3 luni pana obtineti acest act
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
CrysNico1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent securitate moris ct moris ct Pentru fost cadru militar,mai este nevoie de școala de agenti de paza,sau se obtine atestatul fara acel curs? (vezi toată discuția)
Agent paza- cadru militar Alex3334 Alex3334 Sunt cadru militar activ si vreau sa ma angajez ca si agent de paza - second job. Conform legii 333/2003 art 38 alin 5, mai este nevoie sa urmez acel curs? Nu ... (vezi toată discuția)
Atestare paza lucihuci1978 lucihuci1978 Daca fostii politisti, jandarmi, angajati MaPN(cadre militare) trebuie sa obtina atestatul pentru paza, Daca da, ce acte si conditii trebuiesc indeplinite. Va ... (vezi toată discuția)