Am revenit la servicii dupa crestere copil unde am stat 2 ani.Am revenit la aceasi firma dar nu mai sunt manager de raion la raionul la care am fost acum sunt la altul. Am avut o discutie cu seful si mi sa zis ca dupa o luna de zile voi avea o evaluare si daca nu iese asa cum trebuie nu mai are rost sa ma tina. Pe langa acest fapt nu am atributiile ca si colegi mei de aceeasi functie. ma poate da afara dupa o luna chiar daca am aceeasi functie si acelasi salariu?
Va poate concedia in temeiul art. 61 lit. d pe motive de necorespundere profesionala.
Cu toate acestea, angajatorul trebuie sa respecte prevederile art. 63 alin. 2 din Codul muncii:
Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d) poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Cred ca la acest lucru s-a referit cand v-a spus ca veti avea o evaluare.
Verificati insa ca angajatorul sa respecte prevederile RI si/sau CCM la nivelul unitatii privind procedura de evaluare in cazul necorespunderii profesionale pentru a putea contesta o eventuala concediere nelegala.
Angajatorul trebuie sa respecte si prevederile art. 64 alin. 1 din Codul muncii:
In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
Nu are nicio legatura concedierea pe motive de necorespundere profesionala cu functia si salariul.
1. La revenirea din CCC trebuia sa vi se ofere acelasi post sau un loc de munca echivalent cu postul detinut inainte de intrarea in CCC, conform art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
Modificarea c.i.m. trebuia sa fie facuta in baza unui act aditionala la c.i.m.
2. La revenirea din CCC, angajatorul poate decide concedierea dvs , intrucat actul normativ sub care ati intrat in CCC nu prevede nicio masura de protectia a persoanleor care revin la munca dupa terminarea CCC.
Nedreptate
elena58
Prietena mea este angajata la un laborator din constanta. Acum 5 zile angajatorul a sunat-o sa isi semneze demisia si ea a refuzat, iar de atunci amenintari si ... (vezi toată discuția)