avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doresc sa stiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doresc sa stiu

Tinand cont ca acum nu mai avem carti de munca la serviciu ,fiindca ni le-au dat acasa iar toate actele sunt la directia muncii si in fiecare luna se transmite totul acolo as dori sa stiu unde pot sa ma interesez care este valoarea punctului meu si cate puncte am acumulat pana in prezent comfoem anilor de munca pe care i-am lucrat pana in prezent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 28 Noiembrie 2012
1. Mergeti la Casa de Pensii si solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare.

2. In aceasta adeverinta veti gasi stagiul de cotizare la pensie (si punctajul respectiv) incepand cu data de 01.04.02001.

3. - La stagiul de cotizare din adeverinta adaugati vechimea din Carnetul de munca pana la data de 31.03.2001.
- In cazul in care carnetul de munca a fost la scanat la casa de pensii este posibil sa va treaca in adeverinta cu stagiul de cotizare si perioada pana la 31.03.2001 si punctajul aferent.

dodorel62 a scris:
.... iar toate actele sunt la directia muncii si in fiecare luna se transmite totul acolo ....



De la 01.01.2011 nu se mai depun acte la ITM , totul se inregistreaza in Registrul electronic de evidenta al salariatilor .... acesta se transmite la ITM in situatia in care exista modificari ale c.i.m.
Am fost la casa de pensii si au refuzat categoric sa-mi raspunda la sesizarea mea referitor la punctul de pensie si stadiul de cotizatie pe considerent ca inca lucrez si ca nu sunt pensionar si ei nu raspund decat la cei care sunt doar pensionari.
ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ca sa pot intra in posesia acestor raspunsuri?
Ati solicitat un certificat de stagiu de cotizare si v-au refuzat eliberarea acestuia?
Da au refuzat ca sa-mi primeasca cererea pe considerent ca sunt inca salariat si pentru salariati nu dau explicatii dar am depus cererea prin posta si acum astept raspuns.
Dar as dori sa stiu unde trebuie sa ma adresez in cazul ca refuza sa-mi trimeata un raspuns referitor la stadiul de cotizatie si punctul de pensie?

Alte discuții în legătură

Dovada stagiu cotizare assbell99 assbell99 imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta de vechime popescu marcela popescu marcela Buna ziua si multumesc anticipat tuturor penru raspuns In completarea unei adeverinte de vechime se inscrie intr-o rubrica [u]Salariul de baza, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa ma pensionez la limita de varsta. am pierdut ... otto2007 otto2007 Buna ziua, doresc sa ma pensionez la limita de varsta. Am pierdut carnetul de munca si fac demersurile necesare pentru recuperarea vechimii, stiu ce implica . ... (vezi toată discuția)