avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua! un salariat cu 2 contracte de munca, este disponibilizat de la locul de munca unde are functia de baza. daca isi da demisia sau isi inceteaza contractul cu acordul partilor la cel de-al doilea loc de munca unde lucreaza cu 1h/saptamana, poate sa intre in somaj?
Cel mai recent răspuns: elam , utilizator 15:01, 15 Octombrie 2012
da, poate, dar sa aiba lucrate 12 luni in ultimele 24 lucrate, nu neaparat la acelasi angajator.
are 12 luni, dar mi s-a spus de la ajofm ,ca nu se poate decat daca si se la celalat loc de munca isi inceteaza activitatea prin restructurare
la unitatea unde are cim cu timp partial, cim poate inceta cu orice articol (demisie sau cu acordul partilor), dar trebuie incetat ca si data , inaintea cim-ului de la unitatea unde isi are functia de baza.
deci daca la unitatea unde are cim cu program normal inceteaza de exemplu pe 29 octombrie, in partea celalalta, unde are cim cu 1 ora/sapt., acesta sa inceteze , de exemplu, pe 26 octombrie.
acum este in preaviz la functia de baza, deci poate sa inceteze la cim partial in timp util? multumesc mult!
sigur, cu multa placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)
Demisie datata in zi nelucratoare rrramor rrramor Pot inchide un CIM pe baza unei demisii pe care angajatul a datat-o cu data unei zile nelucratoare? Cand o pot inregistra eu in registratura? Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)