avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL - Adresa de infiintare a popririi pe conturile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL - Adresa de infiintare a popririi pe conturile unui furnizor

Buna ziua,
Am primit de la primarie (in data de 06.09.2012) o "Adresa de infiintare a popririi", debitorul este furnizorul spatiului unde noi avem punct de lucru (cu contr. de inchiriere). Are datorii la primarie pentru impozit pe cladirea unde ne efectuam noi activitatea si i s-au blocat conturile. Ei spun ca acum le-au deblocat conturile si putem plati... insa eu nu am cum sa stiu daca asa este sau nu, intrucat este ilegal sa platim cuiva care are poprire pe conturi, mai ales ca avem si adresa de la primarie cu privire la acest lucru.
Pe ultima factura emisa de ei, de "chirie" catre noi, este beneficiar contul trezoreriei deci putem plati in acest cont acum. Insa noi mai avem 1 fact. de chirie cu contul cel vechi (Banca Romana de Scont - banca in faliment) in care am platit pana acum ceva vreme (inainte de adresa venita de la primarie...).
Intrebarea este:
1. Unde putem (daca este legal) plati factura veche de chirie - cum ramane cu contul cel vechi care este scris pe aceasta factura?
2. Utilitatile tot catre aceasta firma le platim cash (cu chitanta), insa acum nu stiu daca e legal sa le mai achitam ceva cash...?

Dosarul lor de executare este din 23.04.2012 si inregistrarea popririi este 22.08.2012, date anterioare facturii cu contul lor cel vechi/cu probleme.
Daca un jurist ma poate lamuri mai in detaliu...imi poate trimite un email pe `privat`!

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)