avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Popriri pe conturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Popriri pe conturi

Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche depusa la banca, daca intre timp ai incasat o suma mai mare decat suma poprita, s-a efectuat plata popririi si diferenta ramane blocata, inclusiv conturile, pana la ridicarea popririi de catre Administratia Fiscala?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:31, 1 Noiembrie 2011

Daca am inteles bine , dumneavoastra ati primit o instiintare de poprire prin care vi s-au cominicat sumele poprite dar si tertul poprit (banca ). Bancii i s-a transmis o adresa de infiintare a popririi in care au fost specificate : denumirea societatii dvs si CUI precum si sumele pe fiecare tip de obligatie fiscala.
In cazul in care sumele din adesa se infiintare a popririi si deci din instiintarea de poprire au fost virate de catre banca la Administratia Financiara inspectorii de la Administratia Financiara ar fi trebuit sa intocmeasca si sa transmita bancii sistarea popririi.

E bine sa solicitati bancii o adresa prin care sa faca dovada virarii sumelor poprite catre Administratie. Cu aceasta adresa va duceti la Administratia Financiara si cereti sa intocmeasca sistarea popririi si s-o trimita bancii pentru a va debloca conturile.
Va explic in detaliu situatia.
Mi-a venit acum 2 luni o poprire la banca pentru suma de 6200 lei. Ieri am incasat 12.500 Eur, mi s-a virat suma de 6200 lei c/v popririi si banca nu vrea sa imi dea voie sa utilizez diferenta pana nu aduc ridicarea de poprire de la Finante. Intrucat viramentul sa efectuat ieri , la Finante zice ca nu le-a intrat inca banii si nu poate sa-mi dea ridicarea de poprire doar in baza OP cu care s-a efectuat plata pana nu vad ei banii in cont.
Banca are dreptul de a-mi tine blocati banii desi c/v popririi a fost platita?
Dvs. sunteti cea care trebuie sa mergeti la Finante si sa cereti adresa de sistare a popririi. Cu aceasta mergeti la banca si conturile va vor fi deblocate.
Banca are obligatia in momentul cand primesc o adresa de poprire de la Anaf sa blocheze doar suma poprita.In cazul in care suma aflata in cont este insuficienta pentru a vira contributiile restante,banca pe masura incasarilor vireaza sumele conform popririi.
La data cand suma este egala cu suma poprita,banca nu are nicio justificare sa va tina contul blocat.
Banca poate justifica ca banii se pot intoarce datorita completarii eronate ori in acest caz nu vad cum ar putea fi eronate op-urile deoarece ei le completeaza.
In momentul cand aveti poprire la banca aveti posibilitatea achitarii sumelor si direct la trezorerie pentru a evita comisioanele bancare ce nu sunt deloc mici in cazul multor banci.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire card AlexandraIlasca AlexandraIlasca Buna ziua! Am o poprire pe card pentru o amenda de 100 lei. In cazul in care imi intra suma aceasta pe card si imi sunt retrasi banii, se ridica automat si ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi de catre administratia financiara alexcri77 alexcri77 Buna ziua in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita ... (vezi toată discuția)
Poprire cont- pt neplata impozit finante lucaamval lucaamval Buna ziua, Am primit înștiințarea de la banca ca mi-a fost poprit contul pt neplata impozitului pe profit pt un PFA. Valoarea poprita este ... (vezi toată discuția)