avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitate personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitate personal contractual

Va prezint urmatoarea situatie si as dori sa ma ajutati in solutionarea ei.
In cadrul unei primarii, sotia primarului este incadrata personal contractual - in compartimentul financiar contabil aflat direct in subordinea primarului. Deci nu exista un sef intre ea si primar. Este stare de incompatibilitate sau conflict de interese ?
Daca da, as vrea sa imi precizati temeiul legal
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 15 Octombrie 2012
Stare de incompatibilitate nu exista , ci cel mult conflict de interese .... daca sotia primarului este un simplu contabil , atunci nu se poate vorbi nici de conflict de interese.

Art.70 din Legea nr.161/2003
Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese Ioana2803 Ioana2803 Conflict de interese - care este legea concreta in ceea ce priveste conflictul de interese? (vezi toată discuția)
Conflict de interese? davil800 davil800 Buna ziua, as vrea sa stiu daca poate fi conflict de interese ,atunci cand un consilier local isi angajeaza fiica la o primarie pe unpost de bibliotecar sau ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)