avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese

Conflict de interese - care este legea concreta in ceea ce priveste conflictul de interese?
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Ioana2803, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dirdoi2263 , utilizator 14:34, 15 Octombrie 2024
Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
art. 70
Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative.

Vă rog să mă lămuriți referitor la următoarea situatie:Dacă mama este director de școală cu contract de management din 2022 și fiul primar ales în 2024 exista incompatibilitate sau conflict de interese? Cum se poate evita un potențial conflict de interese?
Cine ar putea înlocui primarul pentru semnarea bugetului școlii (finanțarea de bază este de la ISJ doar finanțarea complementară este de la primarie), alocarea de sume pentru elevii cu CES, naveta cadrelor didactice, , etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de spital ºi asociat la srl. incompatibilitate, conflict de interese Nicoleta_N Nicoleta_N Buna ziua. O persoana care ocupa functia de administrator intr-un spital si are un SRL , cod CAEN 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate vasea_13 vasea_13 Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala (vezi toată discuția)
Care sunt conflictele de interese pentru un consilier local munteanhcm munteanhcm am o societate in care sunt asociat unic. Am participat la o licitatie cu strigare pentru cumpararea unui imobil Conform Procesului Verbal incheiat la ... (vezi toată discuția)