avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... care sunt conflictele de interese pentru un consilier ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

care sunt conflictele de interese pentru un consilier local

am o societate in care sunt asociat unic. Am participat la o licitatie cu strigare pentru cumpararea unui imobil Conform Procesului Verbal incheiat la licitatie am castigat imobilul dar contracandidatul a depus o contestatie iar comisia a intocmit un raport in care mentioneaza ca exista conflict de interese fiind sotul consilier local.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 21:39, 15 Septembrie 2010
Conflictele de interese pentru un consilier local sunt reglementate de Constitutie, de Legea nr. 215/2001 precum si de Legea nr. 161/2003.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, alesii locali sint obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I, sub sanctiunea nulitatii absolute, in caz contrar fiind in situatia unui conflict de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese Ioana2803 Ioana2803 Conflict de interese - care este legea concreta in ceea ce priveste conflictul de interese? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati consilieri locali si functionasteri publici bogdan30ro bogdan30ro Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarele intrebari: 1. poate un consilier local sa efectueze lucrari la o scoala din localitate, avand in vedere ca el ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese ContSters122354 ContSters122354 Buna seara, Am rugamintea a-mi preciza daca exista vreo lege in care este specificat conflictul de interese? LEGEA 16 DIN 15.02.2008 ? Multumesc . (vezi toată discuția)