avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Incompatibilitati consilieri locali si functionasteri ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Incompatibilitati consilieri locali si functionasteri publici

Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. poate un consilier local sa efectueze lucrari la o scoala din localitate, avand in vedere ca el este asociat in firma care a castigat licitatia?
2. dar un functionar public aflat in aceeasi situatie?
3. fiul unui functionar public care lucreaza in primaria localitatii este actionar la o firma care a castigat prin incredintare directa numeroase lucrari la scolile din localitate. Exista o incompatibilitate in aceasta situatie? Multumesc pt raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
bogdan30ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters15910 , utilizator 12:18, 19 Septembrie 2010
Conform art. 69 indice 1 din OUG nr. 34/2006 c umodificarile si completarile ulterioare:„Ofertantul/Candidatul/Ofertantul asociat/Subcontractantul care are drept membri încadrul consiliului de administraţie/organ de conducere sau de supervizare şi/sau areacţionari ori asociaţi persoane care sunt soţ/soţie, rudă sau fin până la gradul al patruleainclusiv sau care se află în relaţii comerciale, astfel cum sunt acestea prevăzute la art. 69lit. a), cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante este exclusdin procedura de atribuire.”
Verificati dispozitiile cuprinse in Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei instituie norme de reglementare a conflictului de interese prin referirea la soţ, soţie şi rudele de gradul I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de confidentialitate mirceamonac mirceamonac Sotia este in concediu de maternitate iar firma acesteia participa la o licitatie unde sotul face parte din comisia de evaluare. Contractul de munca al sotiei ... (vezi toată discuția)
Participare consilier local la licitatie Almatara Almatara Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un consilier local poate executa - prin subcontractare - o lucrare de reabilitare a scolii din aceeasi comuna, obtinuta ... (vezi toată discuția)
Care sunt conflictele de interese pentru un consilier local munteanhcm munteanhcm am o societate in care sunt asociat unic. Am participat la o licitatie cu strigare pentru cumpararea unui imobil Conform Procesului Verbal incheiat la ... (vezi toată discuția)