avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noua lege a mamelor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noua lege a mamelor

buna ziua,noua lege a cresterii copilului se aplica si celor care au nascut inainte de octombrie 2012?tin sa precizez ca am un baiat de 10luni si as dori sa stiu daca o sa beneficiez de cei 85%din salariu sau raman la75% cum am acum?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 21 Februarie 2013
Se va modifica si la dvs. procentul de la 75% la 85%., incepand cu data de 01.10.2012.
trebuie sa fac cerere sau se va modifica automat?
1. Nu au aparut inca modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 dar din ce am inteles eu modificarea se va face din oficiu.

2. Dar nu strica sa puneti aceasta intrebare si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Buna ziua ,
Am nascut in iulie 2012 si as dori sa stiu daca trebuie sa ma intorc la serviciu dupa un an,desi am opatat pentru 2 ani.am inteles ca angajatorul nu Mai este obligat sa ma primes a I apoi dupa 2 ani,dar nu gasesc un cadru legal.Stie cineva ceva,va rog?
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa concediul pentru cresterea copilului foxika foxika Buna ziua! Am nascut in decembrie 2010. Am fost in CCC pana in decembrie 2012 lun in care am primit prelungirea concediului pana in decembrie 2013, pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)