avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tulburare liniste publica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tulburare liniste publica

as dori sa stiu daca proprietarul unui apartament are vreo raspundere legala privind comportamentul chiriasului sau (daca putem sa-l sesizam legal, oficial, pentru ca un chirias terorizeaza vecinii cu muzica tare, tropaituri, bufneli, in plina noapte)
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 15:58, 18 Octombrie 2012
poate şi ar trebui să fie o clauză în contractul de închiriere dar aplicaţi-i chefilului un alt leac : strângeţi 2 - 3 martori atunci când deranjează între orele 22:00 - 08:00, chemaţi Poliţia şi-l va amenda potrivit Legii 61/1991, modificată şi republicată.Cred că-l veţi lecui.
Pentru toate prejudiciile cauzate in imobil de regula raspunde proprietaruil
In speta mentionata de dvs,asociatia de proprietari prin reprezentant legal poate atentiona oficial proprietarul asupra comportamentului chiriasului sau
ruxyradu a scris:

as dori sa stiu daca proprietarul unui apartament are vreo raspundere legala privind comportamentul chiriasului sau (daca putem sa-l sesizam legal, oficial, pentru ca un chirias terorizeaza vecinii cu muzica tare, tropaituri, bufneli, in plina noapte)

Atat timp cat legea 230/2007 da dreptul proprietarului sa inchirieze apartamentul fara a cere permisiunea cuiva iar inchirierea se face legal, chiriasul este un locatar cu toate drepturile si obligatiile si raspunde daca incalca legea.
Este vorba de liniste, de comportament civilizat... Ori daca o persoana incalca legislatia, creaza disconfort celor din jur, acea persoana raspunde in fata legii, indiferent ca este pe strada, intr-un magazin, intr-un apartament..., ca are sau nu bani, pregatire, creier, contract...
Cel deranjat poate da telefon la 112, sa sesizeze politia, explicand ce se intampla. Nu trebuiesc martori, inscrisuri, dovezi, inregistrari...
Politia vine, constata, avertizeaza, sanctioneaza...

martor/ul/rii îi veți folosi în susținerea reclamației dvs. telefonică la Poliție. Dacă nu veți avea probe (așa-i pe lumea aceasta și-n pretinsa democrație, stat de drept etc etc), veți avea neplăcuta surpriză, ca, la sosirea poliției : scandalagiul să se ascundă liniștit, să simuleze că de fapt nu știe nimic, că el nu a făcut niciun rău etc etc atunci e posibil ca poliția să vă sancționeze cu amendă pe dvs. pt. inexistența celor reclamate și pt folosirea și blocarea abuzivă a numărului unic de urgență : 112.Escrocherii și viclenii de acest gen sunt cunoscute (eu nu doresc să intru în detalii).Ce ar putea constata oare, Poliția ? ! că pretinsul scandalagiu NU produce în acel moment NICIUN FEL DE ZGOMOT dar nicidecum tulburarea liniștii publice.În acest caz, martorul vă va susține reclamația dvs.
Eu am apelat la politiei prin 112 de cateva ori la diferite ore. La 6 dimineata, la 23 seara, la 13 dupa amiaza... De fiecare data au sosit cate doi politisti in 15-20 de minute. Uneori au constat singuri zgomotul pentru ca era in continuare, alteori nu mai era zgomot pentru ca intre timp incetase petrecerea sau plecase meseriasul care darama peretii.
Intotdeauna au discutat cu cei indicati ca vinovati, i-au legitimat, au verificat daca au mutatie acolo, daca au contract de inchiriere...., i-au avertizat sa respecte linistea in bloc...
Nu a solicitat politia vreun martor. Asta este experienta reala si nu presupuneri.
Chemati politia atunci cand este necesar si nu o sa va sanctioneze nimeni.

Alte discuții în legătură

Complotul politistilor, rog ajutor! Costin Savescu Costin Savescu Am suparat fatal pe cineva de la sectia de politie de care apartin, stiu si pentru ce. Am facut prea multe cereri de interventie la un stadion plantat linga ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Abuz politia rutiera marci2 marci2 Buna ziua, As dori sa adresez si eu o intrebare pe forum. In data de 05,10,2011 am fost oprit de un agent de politie care se deplasa in fata mea la aprox ... (vezi toată discuția)