avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Daca am optat pentru un an de stat acasa conform noilor modificari aduse indemnizatiei de crestere copil pot prelungi aceasta perioada la doi ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:00, 15 Octombrie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

2. Asadar nu mai puteti sa schimbati optiunea dar daca reluati activitatea inainte sa implineasca copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil laur04 laur04 As dori sa stiu daca in situatia in care s-a optat pentru indemnizatia de crestere pe o perioada de doi ani , fara a cunoaste ca plafonul maxim este de 1200 ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie cuchio cuchio am fost in somaj si acum sunt in ccc2 ani , am ales varianta de 2 ani .vreau sa stiu daca imi gasesc de munca pana face copilul 1 an beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil, stimulent de insertie rfilip rfilip daca am optat pentru concediu crestere copil varianta 2 ani la data de 01.05.2012 si pe 15.06.2012 reiau activitatea mai pot beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)