In accident rutier-drum principal-pietonul nu se asigura cand tranverseaza strada ,este implicat in comvorbire telefonica in timp ce tranversa strada (nu era trecere de pietoni) si era si in stare de ebrietate.
Soferul obosit nu a vazut din timp ca pe lateral venea pietonul si s-a produs accidentul care pietonul este transportat la spital si moare .
Ce se va intampla in cazul acesta? Ambele parti au iesit vinovate.
Multumesc!
Mai puţin mortul...
Fapta constituie ucidere din culpă , iar pedeapsa care se va stabili pentru conducătorul auto , se va face conform vinovăţiei sale, probabil va fi în limite mai reduse.Nu poate fi exonerat de răspundere, întrucât ar fi trebuit să fie suficient de prevăzător încât să evite accidentarea persoanei.
i se poate intampla oricui, dar o clipa de neatentie te costa toata viata,nu mai ai cum sa dai timpul inapoi.Mortul nu mai are cum sa plateasca vina ca deja a platit cu viata.Soferul ce pedeapsa ori amenda va fi supus? Poate iesi basma curata?????
Dacă din concluziile expertizei care s-a dispus în cauză rezultă că accidentul nu putea fi evitat, adică avem culpa doar a pietonului, conducătorul auto poate ieși basma curată.
Am văzut expertize în care se spunea foarte clar că la acea viteză cu care s-a condus (sub limita legală), în condițiile în care pietonul a apărut pe carosabil, accidentul nu se putea evita.
De unde ați dedus că este culpă comună? Așa au fost întomite actele de către organele de cercetare penală? Aveți mare grijă la cum se face expertiza. De concluziile expertizei depinde în aceste cazuri dacă este culpă comună sau este doar culpa uneia dintre părți.
Accident auto
ZachIonut
Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)