avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita primarie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita primarie

Daca functionari ai primariei in indeplinirea functiei lor au savirsit o fapta ilicita si mi-au produs un prejudiciu, impotriva cui formulez actiunea in pretentii?
Am citit ca impotriva unitatii administrativ-teritoriale (sector din Bucuresti) prin Primar.
Dar in acelasi timp am citit topicuri cum ca conturile Primariei nu pot fi executate silit.
Va rog o lamurire, pe cine sa chem in judecata astfel incat sa am si pe cine si ce cont executa silit?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:01, 15 Octombrie 2012
Plangere penala pt abuz in serviciu la parchet.

precizare : citez " functionari ai primariei in indeplinirea functiei lor au savirsit o fapta ilicita si mi-au produs un prejudiciu"

Cod penal - Capitolul I
INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGÃTURÃ CU SERVICIUL

Art. 246

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
Krissia ., Alte profesii
ce plangere penala? era vorba despre altceva, daca introduc actiune in pretentii, impotriva cui astfel incat sa si pot obtine suma prin executare silita
Impotriva comitentului si a prepusului se formueaza actiunea in pretentii (respectiv functionarul si Primaria). Imi pare rau, dar nu puteti formula actiunea impotriva altcuiva, doar pentru ca paratul nu are fonduri pentru executare silita.
Sa pun intrebarea mai simplu: in cazul in care obtin o hotarire prin care instanta dispune ca unitatea administrativ-teritoriala (primaria) sectorului X sa-mi plateasca suma Y, poate fi executata silit unitatea.. (primaria)? Pot fi poprite conturile? Am citit ca nu pentru ca sint publice si ca in practica executarea silita a primariei nu se poate face.
Care este adevarul? nu inteleg nimic, va rog un ajutor , sa nu ma judec degeaba.
In cadrul actiunii penale puteti solicita sa se dispuna restituirea sumelor cu care ati fost pagubit, plus daune morale, plus pedeapsa compementara pt primarie ca amenda penala etc. Plangerea penala e scutita de taxe de timbru. Dupa obtinerea hotararii penale definitive se poate solicita executarea silita a acesteia.
Da poate fi executata.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Dubla retinere din contul salarial ardeleans ardeleans Buna ziua Am sa explic pe scurt situatia in care am ajuns: Din cauza neplatii unui credit bancar drepturile mele salariale au ajuns executate prin poprire. ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Fapta penala sau nu? Veleno1986 Veleno1986 O persoana ocupa funcția de demnitate publica de primar si implicit ordonator principal de credite. Acesta este executat silit pentru mai multe datorii având ... (vezi toată discuția)