avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita primarie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita primarie

Daca functionari ai primariei in indeplinirea functiei lor au savirsit o fapta ilicita si mi-au produs un prejudiciu, impotriva cui formulez actiunea in pretentii?
Am citit ca impotriva unitatii administrativ-teritoriale (sector din Bucuresti) prin Primar.
Dar in acelasi timp am citit topicuri cum ca conturile Primariei nu pot fi executate silit.
Va rog o lamurire, pe cine sa chem in judecata astfel incat sa am si pe cine si ce cont executa silit?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:01, 15 Octombrie 2012
Nu stiu unde ati citit, dar daca unde ati citit nu e prevazut si temeiul legal (articolul x din Legea y) care sa prevada interzicea executarii silite a fondurilor publice nu are rost sa va faceti griji. Iar daca e prevazut temeiul legal, va rugam sa ni-l indicati si noua.
nu e vorba de temei legal, am citit tot pe forum discutii si am mai auzit ca anumite persoane desi au castigat procese cu primarii, in practica nu au reusit sa obtina sumele respective pentru ca contul primariei de trezorerie nu poate fi poprit, trebuie sa-l alimenteze cu nu stiu ce fonduri speciale si nu fac asta, etc.. cam asta este ingrijorarea mea.
va multumesc @dan georgescu, inteleg ca nu e chiar asa
Executare silitia mobiliara. Cu executor, cu politie, mergeti la primarie si se pune sechestru pe calculatoare, pe scaune etc. Iese show, vine televiziunea, se alimenteaza contul, se plateste etc.
va multumesc tare mult, m-ati linistit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Dubla retinere din contul salarial ardeleans ardeleans Buna ziua Am sa explic pe scurt situatia in care am ajuns: Din cauza neplatii unui credit bancar drepturile mele salariale au ajuns executate prin poprire. ... (vezi toată discuția)
Fapta penala sau nu? Veleno1986 Veleno1986 O persoana ocupa funcția de demnitate publica de primar si implicit ordonator principal de credite. Acesta este executat silit pentru mai multe datorii având ... (vezi toată discuția)