avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala - retragere de numerar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala - retragere de numerar

Buna ziua.

Doresc sa infiintez o Intreprindere Individuala.
1.Pot face retrageri de numerar in interes personal inca din prima luna fara justificare contabila ( factura, chitanta etc)? Ceva gen Avans Dividente sau altceva?
2.Ce impozite se platesc ?
3.Daca imi fac contract de munca pe Intreprinderea Individuala care este programul minim de lucru si ce dari la stat presupune acesta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:45, 16 Octombrie 2012
1. Aici toti banii sunt ai d-voastra, fara "avansuri"...etc
2.Impozit pe venit obligatoriu si apoi depinde daca aveti sau nu angajati, ce statut aveti d-voastra pensionar sau nu...
3. Nu puteti avea carte de munca, in schimb puteti sa va platiti CAS si CASS in asa fel incat sa beneficiati de pensie si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Document justificativ pt. chirie platita la o persoana fizica djina djina Buna! In urma unui act de dare in plata incheiat intre societate si proprietarul spatiului in care se desfasoara activitatea, (proprietarul este si ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)