avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzare apartament

Buna ziua, am achizitionat acum 3 ani un apartament de la un dezvoltator, achitat integral. Acum m-a contactat dezvoltatorul insistand sa semnam la notar o anexa la contract care sa precizeze ca suma includea tva-ul (precizare pe care se pare ca notarul o omisese initial). Este adevarat ca daca refuz sa il ajut cu aceasta practica (semievazionista banuiesc) el poate da o declaratie la fisc si se va ajunge sa platesc eu (cumparatorul) jumatate din TVA-ul aferent vanzarii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: delia_a , utilizator 23:12, 16 Octombrie 2012
Poate sa solicite orice, problema este sa si dovedeasca ca ii datorati ceva. Acest lucru se poate face numai pe cale juridica.

Faptul ca el va solicita specificarea in contract a faptului ca "pretul include tva" reflecta tocmai intentia lui de a nu va mai solicita ceva in plus.
Parerea mea este ca el solicita introducerea acestei mentiuni pentru ca "cineva" (el sau fiscul) considera ca baza de impozitare a tva-ului nu rezulta clar din contract, tocmai de aceea prin introducerea mentiunii "pretul include tva" se lamureste baza tva-ului

Este alegerea dvoastra daca semnati sau nu. Personal consider ca prin semnarea acestui amendament evitati orice fel de neplaceri in viitor, ea fiind conforma cu realitatea.

Nu va raspund in calitate de avocat, poate n-ar fi lipsit de interes sa deschideti subiectul la categoriile juridice din acest forum.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare nemenționat in promisiune v-c, dar menționat ... Jessica123 Jessica123 Loc de parcare nemenționat in promisiune V-C, dar menționat in Contractul V-C Buna ziua, Revin cu scenariul următor, adăugând o mențiune legată ... (vezi toată discuția)
Bună seara as avea nevoie de o lămurire in legătura cu o problema ... Jessica123 Jessica123 Bună seara As avea nevoie de o lămurire in legătura cu o problema pe care o întâmpin momentan cu dezvoltatorul de la care am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Rog sfat despre ridicare sarcina ilegala de pe locuinta ContSters359728 ContSters359728 Buna ziua.. rog un sfat de la un avocat sau persoana care a avut un caz similar cu al meu. Pe scurt, acum 3 ani am semnat cu un dezvoltator imobiliar o ... (vezi toată discuția)