avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cont bancar dedicat PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cont bancar dedicat PFA

Ma intereseaza daca fiind PFA trebuie sa deschid /folosesc pentru activitatile bancare un cont bancar dedicat, avand ca titular PFA-ul sau pot folosi un cont curent activ deschis pe persoana fizica.
Exista vreo restrictie in ceea ce priveste deducerea cheltuielilor bancare functie de contul bancar utilizat (PFA sau persoana fizica) ?

Cu multumiri, Daniel Manciu
Cel mai recent răspuns: Daniel Manciu , utilizator 10:47, 9 Noiembrie 2012
Trebuie sa va faceti si sa folositi cont bancar pe pfa.
Puteti sa-mi precizati o referinta legislativa
Nu exista nici o referinta legislativa. Contul pe PFA este recomandat, nu obligatoriu.
Multumesc
Recomandarea ramane valabila si pentru incasari in Euro/USD si plati in Lei, sau in acest caz contul dedicat este obligatoriu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere comision bancar DanielManciu DanielManciu Sunt PFA si folosesc contul personal pentru tranzactii bancare. Intrucat, pana in prezent nu am avut decat incasari in valuta, EURO si USD, pentru ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)