avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Urgent!! - sponsorizari ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Urgent!! - sponsorizari ong

Buna ziua
Am o nedumerire. Este legal sa se efectueze operatiuni financiare in sensul sponsorizarilor catre o asociatie de catre SRL-uri care au ca si actionari aceleasi persoane fizice care sunt membrii ai asociatiei unde se doreste a se face sponsorizarea si daca da am rugamnintea sa-mi indicati prevederea legala? In aceste cazuri nu se intra in conflicte de interes?

Cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:58, 17 Octombrie 2012
Nu sunt probleme. Aveti si un exemplu la adresa [ link extern ] /
Multumesc mult!
Link-ul nu se incarca. imi da eroare.
Puteti sa-mi dati altul?
Mai incercati pe privat
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc mult
Legea sponsorizarii - Art. 6

Facilităţile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul:

a) sponsorizării reciproce între persoane fizice sau juridice;

b) sponsorizării efectuate de către rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv;

c) sponsorizării unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o altă persoană juridică care conduce sau controlează direct persoana juridică sponsorizată.

Citiţi mai mult: [ link extern ]

Ce parere aveti?Cred ca aceste prevederi contravin celor mentionate mai sus

Alte discuții în legătură

Directionarea 3,5% si sponsorizarea unui ong livia_r0 livia_r0 Buna ziua, am doua intrebari legate de directionarea 3,5% si de sponsorizarea unui ONG. 1. Poate firma care are drept actionar unic o persoana care face parte ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale in cazul sponsorizarii unui club sportiv al carui asociat este o ruda Adriana_Neaga Adriana_Neaga Buna ziua, As dori sa stiu care este interpretarea legii sponsorizarii in cazul unui club sportiv daca: administratorii firmei sponsorizante sunt si ... (vezi toată discuția)