avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz eliberare adeverinta de predare de catre CNRED
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz eliberare adeverinta de predare de catre CNRED

Buna tuturor ,

am cerut Centrului National de Recunoastere a Diplomelor o adeverinta de predare pentru spatiul UE insa aceasta a fost refuzata din urmatorul motiv citez :
''potrivit prevederilor legale si in baza studiilor absolvite in specializarea Jurnalism persoana nu poate fi incadrata ca personal didactic calificat in invatamintul preuniversitar romanesc''.

Mentionez ca am absolvit facultatea de Stiinte Umaniste in UK,specializarea Jurnalism (insa licenta a fost echivalata de catre CNRED)precum si modulul psihopedagogic nivelul 1 in Romania.Nu inteleg de ce am putut absolvi acest modul psihopedagogic daca nu am avut initial drept de predare, pt ca, conform specializarii mele am asistat la lectii de cultura civica pe perioada cursului.
Inainte sa ma inscriu la acest modul de la inspectoratul teritorial mi s-a confirmat verbal ca voi putea preda acest subiect.

Am verificat centralizatorul 2012 si este destul de confuz ,apare specializarea Jurnalism/Comunicare si relatii publice precum si alte duble specializari ca (Jurnalism-engleza,filozofie).
As dori sa adresez urmatoarele intrebari :
1.Au cei de la CNRED temei legal (in baza carei legi )sa refuze acest drept de predare .

2.Foaia matricola a anilor de studii de licenta poate fi luata in considerare cind specializarea nu este clara avind in vedere ca s-au studiat module ca :limba si literatura engleza, educatie ,psihologie,pedagogie.

Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare lamuri in ceea ce priveste aceasta problema.

Cu mult respect,


Alte discuții în legătură

Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma?!?! lyssed lyssed Sunt absolventul unei academii de Arte Plastice din Olanda unde am studiat 4 ani si am acumulat un numar de 240 credite, facultate pe care am absolvit-o in ... (vezi toată discuția)
Dppd, curricula, universitatea bucuresti m1ha1g m1ha1g Stimati domni, sunt absolventa a facultatii de Teologie Baptista Litere (univ.Bucuresti, promotia 2003). In anul 2008, am fost obligata sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)