avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DPPD, curricula, Universitatea Bucuresti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DPPD, curricula, Universitatea Bucuresti

Stimati domni,

sunt absolventa a facultatii de Teologie Baptista Litere (univ.Bucuresti, promotia 2003). In anul 2008, am fost obligata sa ma inscriu la cursurile departamentului pentru Pregatirea personalului didactic (DPPD) din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (anul acesta am aflat că nu singura, toți colegii mei au pățit-o ca mine) pentru a mi se echivala niste cursuri pe care Universitatea Bucuresti, facultatea de Teologie Baptista Litere nu mi le-a pus la dispozitie. Precizez ca in perioada 1999-2003 am promovat si cursurile optionale prevazute in curricula din acei ani. Doamna directoare de la DPPD mi-a explicat ca nu am in foaia matricola cursurile respective necesare pentru inscrierea la definitivat. Si doar Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere si Facultatea de Teologie Baptista sunt singurii raspunzatori pentru situatia creata. Am apelat aceste facultati si am vorbit cu doamna secretara care nu a putut sa ma ajute. Aceste facultati puteau sa-mi ofere acele cursuri si echivalari de credite insa doar in Bucuresti, eu fiind angajata si ca profesoara in comuna Sag, fiind si casatorita in Timisoara, ceea ce-mi facea imposibil sa urmez cursurile la Bucuresti. In Timisoara, lucam in acelasi timp la scoala cu clasele I-VIII din Iecea Mare, judetul Timis si mi-era foarte greu sa merg si la cursuri la DPPD UVT si sa predau ca profesor de limba si literatura romana.
A trebuit să predau religia ortodoxă la o clasă de copii ortodocși pentru a mi se echivala creditele. Eu care am terminat Teologie Baptista. Va rog sa-mi spuneti cine se face responsabil de problema creata si daca exista vreo cale prin care sa-mi recuperez prejudiciul. Nu ar fi normal ca urmand studiile unei facultati de prestigiu in Romania (Litere) si promovand toate cursurile puse la dispozitie de catre stafful din conducerea acestei universitati, terminand si primind o diploma, peste cativa ani sa ma trezesc ca nu e de ajuns, ca trebuie sa platesc in plus datorita faptului ca universitatea nu mi-a pus la dispozitie sau nu a considerat necesar alocarea si promovarea acelor cursuri (modulul Psihopedagogic completare, Teologie Baptista).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:57, 10 Noiembrie 2010
Trebuia sa stiti ca modulul pedagogic este separat de programa obligatorie a facultatii. Nu este ilegal faptul ca nu vi s-a pus la dispozitie in timpul facultatii.
Elena,
am mers la facultatea asta să mă fac profesor. Nu mă interesează ce programă e atâta timp cât e aprobată de minister. După finalizarea studiilor am primit diploma şi m-am aşteptat să nu întâmpin atâtea dificultăţi în a mă angaja şi lucra în sistemul de învăţământ aşa cum fac alţi colegi de-ai mei de la universităţi chiar private. Prin urmare, după o citire a statutului unui profesor ar fi normal ca să se şi aplice în practică prevederile de acolo printre care şi aceea de a nu mai avea cheltuieli în acest sistem după absolvire, totul fiind plătit de Stat. Însă nimănui nu-i pasă atâta timp cât nu-s citaţi la tribunal. C-aşa-i în jungla noastră. Ãsta-i sistemul infect ce îşi schimbă normele de la lună la alta.
Modulul pedagogic este obligatoriu pentru a fi profesor. Daca nu v-a interesat existenta lui in programa facultatii, este prolema dv. Univ. are si Fac. de profil, care asigura pregatirea studentilor de la alte fac. exact pe modul pedagogic, inclusiv practica de specialitate la catedra. Intrebarea mea> ati ajuns la catedra fara modul si fara nici o ora de practica?
Facultatea de Litere din Bucuresti tocmai asta face. Pregăteşte un student să devină profesor. Deci are inclus în programă un modul pedagogic. Problema e că are lacune acest modul inclus de ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
m1ha1.blogs, utilizator
Problema este mai mult una de sistem. Adica MECT revizuieste tot timpul, iar facultatile au autonomie. Nu pot sa spun unde este greseala, dar facultatea ar trebui sa raspunda pentru pregatirea defectuoasa a studentilor. A se vedea si studentii a caror licenta a fost anulata.

Alte discuții în legătură

Incadrare calificat si necalificat bodo4u bodo4u Am terminat o facultate de teologie de 4 ani fara modulul psihopedagogic (deoarece nu mi s-a dat voie de catre facultate, cei de la pastorala nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Ocupare post in invatamant camelia iosif camelia iosif Buna ziua, Pentru a ocupa un post in invatamant( invatamant prescolar sau scolar), am inteles ca trebuie sa am modulul de pedagogie. Pot sa va spun ca sunt ... (vezi toată discuția)
Imtrebare: ce studii sunt necesare pentru a preda in invatamantul gimnazial? matte matte Pentru a preda in invatamantul gimnazial ce fel de studii sant necesare? (vezi toată discuția)