avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... imtrebare: ce studii sunt necesare pentru a preda in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

imtrebare: ce studii sunt necesare pentru a preda in invatamantul gimnazial?

Pentru a preda in invatamantul gimnazial ce fel de studii sant necesare?
Cel mai recent răspuns: matte , utilizator 22:37, 9 Februarie 2012
Nu mai retin daca aveti nevoie de liceu cu profil teoretic dar cu siguranta trebuie sa absolviti facultatea de pedagogie/psihologie la un profil ales pentru cadru didactic si apoi modulul psiho-pedagogic. Departamentul de pregatire a personalului didactic va poate oferi cateva din raspunsurile pe care le cautati: [ link extern ]
Verificati si disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic aici:
[ link extern ]
L.C.

Va multumesc pentru raspuns eu am facultate de 3 ani si modul ped. dppd dar nu stiu daca este nevoie si de master la cei cu facultate de 3 ani?
Conform noii legi a educatiei se pare ca da, este necesara absolvirea cursurilor de master didactic cu durata de 2 ani.
SECŢIUNEA a 3-a
Funcţiile didactice şi didactice auxiliare. Condiţii de ocupare
Art. 248
(1) Pentru ocuparea funcţiilor didactice este necesară efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an şcolar, realizat într-o unitate de învăţământ, în funcţia didactică corespunzătoare studiilor, sub îndrumarea unui profesor mentor şi trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii minime de studii:
a) absolvirea cu diplomă a studiilor universitare de licenţă în profilul postului;
b) absolvirea masterului didactic cu durata de 2 ani.
....
(5) Pentru ocuparea funcţiilor didactice din învăţământul special trebuie îndeplinite în mod corespunzător condiţiile prevăzute la alin. (1), iar pentru alte specializări decât cele psihopedagogice este necesar un stagiu atestat de pregătire teoretică şi practică în educaţie specială, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

[ link extern ]
:luck:
L.C.
Multumesc domnisoara Laura pentru aceste informatii care ma ajuta foarte mult ,va doresc numai bine!
Cu respect matte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor daca am terminat facultatea de drept Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Drept iar ulterior am urmat cursurile Modulului Pedagogic I, pt clasele V - VIII. Ulterior acestora am urmat si ... (vezi toată discuția)
Ocupare post in invatamant camelia iosif camelia iosif Buna ziua, Pentru a ocupa un post in invatamant( invatamant prescolar sau scolar), am inteles ca trebuie sa am modulul de pedagogie. Pot sa va spun ca sunt ... (vezi toată discuția)
Încadrare învățământ: profesor sau învățător? Dea75 Dea75 După noua lege a învățământului, voi fi încadrată ca profesor învățământ primar dacă am următoarele studii: - liceu pedagogic, 5 ani, ... (vezi toată discuția)