avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Buna ziua, timp de o saptamana am lucrat la un fast food cu program 12 ore lucrate si 24 libere, vazand ca nici pana astazi patronul nu vrea sa-mi faca contract individual de munca (desi trebuia inca din prima zi), am renuntat la serviciu! Problema este ca acum nu vrea sa ma plateasca pentru orele lucrate (mai mult de 60 intr-o saptamana). Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Nu vreau neaparat banii, vreau mai mult sa fie "pedepsit" pentru asta. Daca fac sesizare la ITM rezol ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 17 Octombrie 2012
Faceti sesizare la ITM .. daca se va constata ca ati lucrat la negru , angajatorul respectiv va primi o amenda de 10.000 lei ...

Art. 260 C.mun.:
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
.....
Eu zic sa-i faceti o cerere scrisa semnata eventual si de un avocat, si functie de raspuns sa actionati.
Ar trebui sa faceti si dovada ca ati lucrat la el .
pai dovada se poate face dar numai fortat, in sensul ca la fiecare intrare si iesire din ture se facea stocul produselor pe niste foi pe care ne-am trecut si numele, iar foile alea sunt la contabila lor pentru a face la fiecare sfarsit de luna inventarul, va dati seama ca eu nu am cum sa ajung la ele. Altfel cum se poate demonstra?
Dar daca facreclmatie la ITM, nu imi da amenda si mie ca am lucrat la negru?

Alte discuții în legătură

Contract de munca sor_ile sor_ile Buna ziua ! Fac contabilitate primara de cateva luni pentru o firma de fast food dar inca nu mi-au facut contract de munca. Intrebarea mea este: daca vine ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Munca negru iulius21 iulius21 Bine v-am gasit! Muncesc de 4 zile, fara s-a fi facut contract de munca, astazi le-am dus acte in vederea angajarii.Mi-au spus sa-l contactez pe X, lucru facut ... (vezi toată discuția)