avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Buna ziua, timp de o saptamana am lucrat la un fast food cu program 12 ore lucrate si 24 libere, vazand ca nici pana astazi patronul nu vrea sa-mi faca contract individual de munca (desi trebuia inca din prima zi), am renuntat la serviciu! Problema este ca acum nu vrea sa ma plateasca pentru orele lucrate (mai mult de 60 intr-o saptamana). Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Nu vreau neaparat banii, vreau mai mult sa fie "pedepsit" pentru asta. Daca fac sesizare la ITM rezol ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 17 Octombrie 2012
Este posibil si asta .. legea prevede si sanctionarea dvs .. in fata inspectorilor ITM , dvs nu trebuie sa faceti dovada ca ati lucrat .. Pentru depistarea muncii la negru , acestia au o procedura prin care pot constata faptul ca dvs ati lucrat sau nu acolo ...
freeelis a scris:

Este posibil si asta .. legea prevede si sanctionarea dvs .. in fata inspectorilor ITM , dvs nu trebuie sa faceti dovada ca ati lucrat .. Pentru depistarea muncii la negru , acestia au o procedura prin care pot constata faptul ca dvs ati lucrat sau nu acolo ...

Care este procedura?
offfff nu vreau nici sa ma ingrop singura....altceva ce variante as mai avea? As putea suna la protectia consumatoruli pentru faptul ca au muste in vitrina unde tin sosurile, legumele etc? Plus ca paharele de unica folosinta folosite la cafea se spala si se refolosesc! In afara de ITM unde as mai putea apela?
Puteti sesiza si OPC-ul ... daca sunt nereguli in activitatea financiara puteti sesiza ANAF-ul , Garda Financiara, Politia, insa pentru domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca sesizare se face la ITM si/sau Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca sor_ile sor_ile Buna ziua ! Fac contabilitate primara de cateva luni pentru o firma de fast food dar inca nu mi-au facut contract de munca. Intrebarea mea este: daca vine ... (vezi toată discuția)
Nu am contract de muncã Rulzz Rulzz Neaţa. Problema mea vine c-am aşa. În data de 23 februarie, am început să lucrez la un fast food, atunci cerându-mi să aduc copie de Bi, ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)