avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca negru

Bine v-am gasit! Muncesc de 4 zile, fara s-a fi facut contract de munca, astazi le-am dus acte in vederea angajarii.Mi-au spus sa-l contactez pe X, lucru facut , doar ca nu vrea s-a raspunda ( am mai incercat in cele 4 zile lucrate). De maine nu ma voi mai duce, dar doresc s-a stiu ce as putea s-a fac , s-a fie pedepsiti si as dori s-a stiu daca si eu voi putea avea de suferit , din aceasta cauza. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 3 Februarie 2016
Pentru munca la negru, sesizati ITM-ul din raza caruia are sediu social acel angajator.

Sesizarea va contine datele dvs si descrierea situatiei faptice.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Doresc s-a stiu daca eu, cel ce reclama angajatorul patesc ceva , deoarece in acest timp muncesc la negru, la acest angajator!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
iulius21, utilizator
Puteti fi sanctionat de catre ITM cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
Superrr! Consideram ca eu eram cea mai buna dovada ca, seful meu are muncitori la negru. In acest caz am s-a tac ? Daca nu mai merg de maine la munca si il reclam pe Sef , cum voi dovedi ,ca are muncitori la negru, deoarece eu sunt singurul? Multumesc !
In general, ITM-ul nu a sanctionat asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara contract de munca scutariualinaioana scutariualinaioana in cazul unei persoane care presteaza servicii in cadrul unei firme fara a semna un contract individual de munca prin acordul ambelor parti,daca persoanei in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala angajat AncaCoj AncaCoj Buna ziua! Doresc sa-mi construiesc o casa pe persoana fizica, in regie proprie. Daca in urma unui control al ITM , muncitorii(fierari, tamplari, electricieni) ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni lipsa contract de munca Costica33 Costica33 Ce pateste o persoana juridica care are la munca zilnic un angajat fara contract de munca? (vezi toată discuția)