avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de amanare pt procedua insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de amanare pt procedua insolventei

Societatea la care lucrez a introdus o cerere de deschidere a insolventei fata de debitorul X.
Dupa ce au s-a depus in instanta situatia debitorului ( cf. Registrului Comertului), debitorul a contestat deschiderea procedurii de insolventa, dar in urma unei discutii cu societatea creditoare, si-a luat angajamentul ca in 2 luni sa plateasca suma restanta, si pt asta a propus sa depuna creditoarea o cerere de amanare a cauzei( termenele se dau cam la 1 luna jumatate).
Imi poate da cineva un sfat cum ar fi bine sa procedez?
Stiu ca procedura insolventei este speciala si nu stiu ce motiv as putea invoca in acest moment!
Ar fi mai bine sa solicite debitoarea amanarea?
Creditoarea a mandatat deja pe cineva, asa incat nu mai poate fi invocat motivul lipsei de aparator.
Ma puteti ajuta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 21:31, 27 Ianuarie 2009
debitoarea poate solicita un termen pentru a face dovada platii datoriei catre creditoare. Sau creditoarea poate solicita un termen impreuna cu debitoarea pentru a ajunge la o intelegere.
watkins a scris:

debitoarea poate solicita un termen pentru a face dovada platii datoriei catre creditoare. Sau creditoarea poate solicita un termen impreuna cu debitoarea pentru a ajunge la o intelegere.

se poate ajunge la o intelegere in procedura insolventei?......ma gandeam ca pe procedura somatiei de plata este mai usor, dar pe insolventa nu am mai lucrat.
Am citit, insa, in practica ca se doreste o limitare a accesului la depunerea unei cereri de deschidere a procedurii insolventei, tocmai pentru a nu deveni un instrument in mana creditorului.
Oare instanta nu ar aprecia ca trebuia sa urmez procedura somatiei de plata?
Repet, nu am mai lucrat pe insolventa.......asa ca fie-mi iertata stangacia......:)
debitorul poate face dovada platii creantei sau poate solicita un termen pentru a achita suma datorata. in principiu, daca creditoul se invoieste nu vad de ce nu ar putea fi valabila o intelegere. dar asta pana la deschiderea procedurii.
varianta ideala( pentru a nu avea dificultati) este aceea in care partile sau reprezentatii lor se prezinta si solicita termen pentru a se intelege.

Deocamdata doar s-a depus o cerere de deschidere a procedurii...asta nu inseamna ca se va si admite...In aceasta faza, partile au posibilitatea de a rezolva problema pe cale amiabila.

Ar putea solicita chiar un termen mai lung.Daca partile o cer, judecatorul nu se va opune...

av. Ileana Schwarz
Va multumesc frumos tuturor pentru opinii!

Camelia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata in procedura insolventei AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Va retin atentia cu o problema care a fost pusa in discutie astazi de catre un client care solicita deschiderea procedurii de insolventa ... (vezi toată discuția)
Cine poate declara o firma in insolventa? ametist ametist Cine poate declara o firma in insolventa? Un consilier juridic cu state de vechime in meserie spunea cuiva, ca poate sa-si declare firma in insolventa insusi ... (vezi toată discuția)
Un creditor cere insolventa , altul poate face somatie de plata ?aceluias debitor. discover discover Buna ziua impotriva debitorului meu un alt creditor a deschis procedura ptr faliment . Mentionez ca primul termen de judecata este in 20 septembrie 2010. ... (vezi toată discuția)